Социалноотговорен проект подарява на ученици еднодневен стаж с цел кариерно

...
Социалноотговорен проект подарява на ученици еднодневен стаж с цел кариерно
Коментари Харесай

Страхотна бизнес инициатива очаква много ученици от Варна

 Социалноотговорен план подарява на възпитаници еднодневен стаж за кариерно насочване и професионална подготовка в сфери като хотелиерство, маркетинг, високи технологии, архитектура, PR и връзки, медицина, авиоинженерство и други.

Кандидатстването по програмата е отворено за гимназистите от София, Пловдив, Варна и Бургас, които ще се потопят в професионалната атмосфера на партньорските компании и организации в интервала - февруари - май идната година в съответния град, за който са кандидатствали.

Стажовете са по плана " Един ден в специалността “ на консултантска организация за обучение в чужбина ЕДЛАНТА, която дава на всички кандидатствали възпитаници от 10-ти до 12-ти клас опцията да получат на практика опит за мечтаната специалност в действителна работна среда изцяло гратис. Различни компании и организации отварят порти за младежите, с цел да се срещнат и вземат участие в работния развой.

За момента се следи огромен интерес към инженертство, дизайн в целия набор, хотелиерство, финанси, бизнес, медицина, гейминг, уеб дизайн, логика на психиката.

Например заради огромния интерес към гейминг промишлеността една огромна софийска аутсорсинг компания ще одобри искащите да се развиват в тази посока възпитаници.

Включените в плана компании и организации са подготвени да създадат симулационни игри, които ще представляват една суха подготовка за бъдещите експерти. Така, визитата при психолог ще се състои в сесия, която учениците ще би трябвало да приготвят и водят. Някои медии ще включат евентуалните си млади сътрудници в ежедневното си обмисляне и в репортажи. В един известен бизнес хотел в София пък ще разиграят един ден на експерт от финансовия отдел или ивент мениджъра с действителни задачи.

За момента огромен интерес в столицата демонстрират възпитаниците от елитните гимназии. Доста дейни са и учениците от Пловдив, където ползата е ориентиран предпочитано към хотелиерство, връзки, бизнес, медии и публицистика. Във Варна и Бургас учениците желаят да се допрян най-много до специалностите на ИТ експертите, архитектите, дизайнерите, мениджърите в туристическия отрасъл.

" Един ден в специалността " е обществено виновен план в интерес на учениците и тяхното ранно кариерно насочване, само че също по този начин и на обществото, в което те ще се осъществят в бъдеще. Не на последно място планът осведоми и въодушевява бъдещите претенденти за обучение в чужбина за опциите за реализация в България след завършването им.

Първото издание на " Един ден в специалността “ се реализира през предходната пролет, когато стотици регистрирани възпитаници посетиха десетки компании в София и Варна. Сред сътрудниците по плана бяха архитектурно бюро, медицински комплекс, национална телевизия, радио група, ИТ компания, адвокатска адвокатска фирма, хотелиерски бизнес и други. Учениците научиха по какъв начин се вършат медицински проби, съумяха да влязат в съда, помагаха в чертаенето на планове за бъдещи здания и даже се вживяха в ролята на радиоводещи.

За записване за присъединяване в плана " Един ден в специалността “ посетете:

https://www.edlanta.com/blog/projects/edin-den-v-profesiata-season2
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР