Социално предприятие даде шанс на 20 младежи със затруднения да

...
Социално предприятие даде шанс на 20 младежи със затруднения да
Коментари Харесай

Социално предприятие дава шанс на 20 младежи със затруднения

Социално дружество даде късмет на 20 младежи със усложнения да повярват в себе и им стана първи шеф. Екипът на варненското съдружие „Няма невъзможни неща“/ННН/ прави чудеса, обучавайки и подготвяйки ги да се трудят професионално като готвачи, градинари и офис-специалисти, видя кореспондент на „Труд“.

За задачата в младежкия клуб „Хвърчило“ на сдружението са основани три образователни къта, в които педагози и психолози основават всекидневие на младежите, друго от щадящата ги фамилна среда, която им основава повече нерешителност вместо да откриват своите благоприятни условия и да ги развиват, изясни Диана Настева, началник на плана „Няма невъзможни неща по пътя на дейното включване“, обезпечен с 250 000 лева европейско финансиране и 44 000лв. национално съфинансиране по ОП“Развитие на човешките ресурси“.
 Тодор Стойчев и Красимир Михайлов са към този момент професионални готвачи. Тодор Стойчев и Красимир Михайлов са към този момент професионални готвачи.
Младежите са с разнообразни увреждания-изоставане в умственото развиване, аутизъм, хиперактивност, двигателни и слухови проблеми, епилепсия. Те са получили тренинги и на практика занятия, проучване на британски език, компютърна просветеност, професионални образования от лицензирани компании и половината от тях са назначени на работа в общественото дружество към сдружението за идващите 6 месеца на плана. В него са включени и 16 родители, които се грижат за деца с увреждания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР