Социалният проект на woman.bg „Отговорите на специалиста“ вече има нов

...
Социалният проект на woman.bg „Отговорите на специалиста“ вече има нов
Коментари Харесай

Отговорите на специалиста: Как да си осигурим истински чист въздух

Социалният план на woman.bg „ Отговорите на експерта “ към този момент има нов сътрудник - българското комерсиално посланичество на южнокорейския производител на битова техника – LG Electronics.

След като доста от вас ни задаваха въпроси, свързани с методите за поддържане на приятна температура и чист въздух през горещите месеци в офиса и вкъщи и кой е по-добрият вид – климатик, пречиствател за въздух или климатик с вграден пречиствател за въздух, се свързахме с Димитър Стефанов, който е управител продажби на сегмент битова климатизация и грижа за въздуха в южнокорейския колос във връзка с техниката за дома. Ето и какво показа той пред водещата Радина Василева:

1. Димитър, за какво ни показваш два на глед разнообразни продукта, които вземат решение общ проблем и по какъв начин в действителност климатик и пречиствател за въздух могат да се съчетаят в едно?

- Тази година е доста значима за нас от LG Electronics, тъй като пускаме на пазара един нов сегмент в климатизацията и започваме да работим с още един от съставените елементи в едно затворено помещение – с изключение на температурата, в този момент нашите климатици могат да ръководят още един от съставените елементи – качество на въздуха от позиция на фините прахови частици. Затова тази година в сегмент „ Климатици “ имаме един безусловно пълновръстен артикул 2в1 – климатик с пречиствател, който е доста комфортен за тези, които в този момент ще си купят климатици и се грижат да имат здравословна среда и у дома, за хората, които сега изпитват терзание поради рецесията от Ковид-19, както и за тези, които знаят, че качеството на въздуха вътре е друго от този, който е на открито и е значимо да се ръководи и в дома. По отношение на въпроса климатик или пречиствател – доста е значимо хората да знает какво тъкмо желаят. Има хора, които имат към този момент климатик и за тях е по-добре да имат пречиствател, има и такива, които занапред ще си поставят или ще заменят досегашния си климатик, не елошо да помислят в случай че имат спалня, детска стая, където ще поставят климатизация да помислят за функционалността филтриране, която дава нашето устройство.



2. Климатикът с пречиствател пречиства ли с потенциала на дребния пречиствател, който оферирате?

- Хората, които са си слагали климатици, към този момент знаят, че размерът на помещението като кубатура е значимият детайл, който се взима поради, когато се поставя климатик. Нашият ще добави и съставния елемент филтриране, с изключение на стопляне и изстудяване, само че за тъкмо тази площ за която е сметнат. Има един значим миг – нашият климатик може да работи и единствено като пречиствател, без да включваме функционалността за стопляне или за изстудяване. Само като пречиствател има значителен потенциал, който съвсем покрива 50-те квадратни метра, които нашият пречиствател покрива.

3. Това, което ми показа в предварителния ни диалог е, че в действителност вашият климатик с вграден пречиствател сподели тъкмо какво е количеството на пречистения въздух – нещо, което не можем да забележим при другите климатици, които сега са на пазара.

- Точно по този начин, това е чисто нов сегмент не тъй като другите климатици нямат филтри за разчистване, само че този на LG Electronics има няколко съществени детайла, съставния елемент и механически спецификации, които се разграничават радикално от досегашната технология. Отгоре на климатика има йонизатор, който йонизира входящия въздух. Това зарежда частиците позитивно или негативно, те се улавят от магнитен филтър, който е ситуиран по цялата дължина на входящия въздух. Той филтрира освен тънък прахуляк (PM10), само че и супер тънък (PM2.5) и ултра тънък прахуляк (PM1.0). Колкото по-малки са тези частици, толкоз по-вредни могат да бъдат за нас.

4. Климатикът с пречиствател отстранява ли и вирусите?

- Болната тематика – вирусите са с размер под 1 микрон, 0.7 е размерът на ковид. Това, което ние имаме като спецификация и датчик, засича частици по-малки от 1 микрон и филтър, който ги улавя. Накрая - на екрана на нашия климатик с изключение на класическата информация за температура и функционалности, които сме задали, има още два вида информация – цветови код за качеството на въздуха, както и цифрово изражение на концентрацията на фини прахови частици в 1 куб. м.

5. Наш фен пита: "Живея в мощно запрашен квартал, като апартаментът ми гледа към най-натоварения бул. в София - Цариградско шосе и безусловно не дръзвам да си отворя прозорците. Търся съответно решение за въздуха у дома. Имотът е 84 кв.м., с две обособени спални, а останалата част е преходна. Търся нещо качествено за дълготрайна приложимост, апелирам за Вашия съвет “.

- Разработихме този артикул точно за хората, които от време на време не желаят да си отварят прозорците. Неминуемо би трябвало да помислим за качеството на въздуха у дома. Когато желаеме да изберем пречиствател или климатик, е значимо каква е кубатурата на помещението, в което желаеме да сложим устройството. Квадратурата също е значима и нормално всеки артикул има спецификация за дебит. Нашите пречистватели обработват доста огромно количество въздух за един час. В съответния случай е доста значимо индивидът да види с каква кубатура въздух разполага – квадратурата, умножена по височината на помещението и да реши надлежно от кое наше устройство има потребност. За огромно помещение като всекидневната имаме два вида решение: пречиствател за въздух – единият покрива площи до 100 кв. м., а другият – до 50 кв.м. Когато си избирате пречиствател за въздух не го правете тъй че да пасва навръх квадратурата, която имате, а си изберете подобен с какъвто да имате повече ресурс. Какво значи това – в случай че имате помещение от 25 кв. м., а сте си взели пречиствател за 50 кв.м. то той ще обработва въздуха доста повече пъти на час, ще го прави с по-малък разход на сила и с по-малко равнище на звук. Какво става в случай че имаме пречиствател с дребна мощ – той работи на огромни обороти, усещаме придвижването на въздуха и това ни предизвиква дискомфорт. Същото е и с климатиците.



6. Пречиствателят може ли да се употребява в помещение, в което спят дребни деца?

- Абсолютно могат да се употребяват и двата уреда, тъй като те са доста безшумни – единствено 19 децибела, което е по-ниско и от шума, който се подвига в една библиотека. В пречиствателя за въздух има и датчик за миризми, с изключение на за фини прахови частици. Това, което аз бих споделил в резюме, е – да, несъмнено, и изключително пък за деца. Един от пречиствателите ни има функционалност точно за деца, като разпръсква чист въздух на равнище 50 см – дейната им зона.

7. И последният въпрос е обвързван с цената на продуктите, къде могат да бъдат открити и какъв брой би коствало отоплението с климатика с пречиствател през зимата?

- Цената е едно от най-важните неща. Ние даваме мощ и функционалности, които другите не дават и е напълно обикновено хората да попитат на каква цена става това. Двата пречиствателя ще бъдат обявени на нова цена. Ако до момента двойният ни пречиствател струваше 2500 лева, в този момент ще бъде 1800-1900 лева Малкият от 1500 лева в този момент ще коства 1250 лева Искаме да вкараме нашите артикули в естественото българско домакинство. Имахме доста клиенти до момента, само че те бяха ВИП клиенти, които желаят да имат най-хубавото, без значение от цената. Цената на климатика ще бъде 1699 лева Нашите сътрудници от „ Техномаркет “ ще предложат и бонус безвъзмезден монтаж в избрани интервали, които ще разгласят. Пречиствателят има филтър, който е консуматив и който коства 200 лева, със междинен живот от една година. Сензорът му споделя по кое време е време за промяна. При климатика също имаме магнитен филтър, който е с живот от две години, само че цената му още не е конкретизирана, защото той влезе на пазара преди две седмици. Имаме магазини в трите вериги – „ Техномаркет “, „ Технополис “ и „ Зора “. „ Техномаркет “ ще бъде нашият главен сътрудник тази година, тъй че там ще има семпли и консултанти, с цел да преценяват хората дали това в действителност е техният апарат.



Кой е днешният ни посетител в резюме:

Димитър Стефанов е управител продажби на сегмент битова климатизация и грижа за въздуха в българското комерсиално посланичество на южнокорейския производител на битова техника – LG Electronics. Той има опит в компанията насъбран както на южнокорейския, по този начин и на българския пазар. С климатична техника в българското посланичество на LG се занимава от 2014 година, а от 2018 година и с продуктите за филтриране на въздух. През 2020 година линията артикули „ Грижа за въздуха “ се разшири с климатик от серията Air Puri екипиран с технология за висококачествено филтриране на въздуха. В момента, детайлът „ качество на въздуха “ в сегмент климатизация е толкоз значим за LG, колкото и детайлът температура.

(платено съобщение)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР