Социалният патронаж да се превърне в делегирана от държавата дейност,

...
Социалният патронаж да се превърне в делегирана от държавата дейност,
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил: Общината не може да издържа сама социалния си патронаж

" Социалният патронаж да се трансформира в делегирана от страната активност, упорства Общината в Кюстендил в писмо до Министерството на труда и обществената политика ". Това заяви на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов.

" С тези цени на енергоносителите сега, Общината няма да може да устоя тази обществена услуга и ще бъдем принудени да се лишим от нея ", съобщи Паунов и посочи, че над 1000 души употребяват услугата. До момента жителите на Кюстендил устояха тази активност, само че към този момент не е допустимо, разяснява Паунов.

Той уточни, че сметката в общинското дружество " Ученическо хранене " сочи, че за последната година предприятието, грижещо се за храненето на децата в учебно заведение, е било дофинансирано с 479 хиляди лева

" Прогнозите обаче отиват за над 1 милион лв. дофинансиране, което значи, че страната неотложно би трябвало да усъвършенства стандарта за храненето на децата, тъй като наесен няма кой да се погрижи и за това ", съобщи Паунов. 

" Надяваме се на бърза реакция, тъй като в противоположен случай цели действия и услуги, касаещи доста хора ще бъдат сложени в риск ", сподели още кметът на Кюстендил. Той уточни още, че даже общинското дружество " Чистота " досега е на минус 400 хиляди лева от разликата в цените на горивата и плануваното от такса " сметосъбиране " и евентуалните разноски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР