Социалният министър разкри какво са предприели за отоплителния сезон.Над 261

...
Социалният министър разкри какво са предприели за отоплителния сезон.Над 261
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Над 261 000 души са получили помощ за отопление

Социалният министър разкри какво са подхванали за отоплителния сезон.

Над 261 000 лица са получили помощ за отопление за петте месеца на отоплителен сезон 2021-2022 година. Това сподели министърът на труда и обществената политика Гълъб Донев по време на постоянния блицконтрол. Министър Донев отговори на въпрос за енергийните помощи на народния представител Антон Тонев от ПГ " Продължаваме Промяната ".

Министър Донев посочи, че помощта за този отоплителен сезон е увеличена с 6,8 % и съответният ѝ размер е 523.55 лева Той сподели, че в допълнение, с решение на държавното управление, е била отпусната спомагателна еднократна финансова помощ в размер на 300 лева на лица и фамилии, които са в риск и имат нужда от подкрепяне. По думите на министър Донев с тази еднократна финансова поддръжка са били подкрепени 27 349 лица. Той уточни, че от през днешния ден тези 300 лева се изплащат.

" Най-много от помощта за отопление са се възползвали в областите Пловдив, Благоевград и Враца ", сподели министър Донев. Той напомни, че въпросната еднократна финансова поддръжка от 300 лева е била обезпечена посредством спомагателен трансфер от централния бюджет в размер на 15 млн. лева и обгръща всички лица, които заради повишение на избрания диференциран приход с до 30 лева не са попаднали в обсега на целевата помощ за отопление, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР