Социалният министър Георги Гьоков заяви пред журналисти, че в коалицията

...
Социалният министър Георги Гьоков заяви пред журналисти, че в коалицията
Коментари Харесай

Голям пакет от антикризисни мерки готви коалицията

Социалният министър Георги Гьоков съобщи пред публицисти, че в обединението се разисква „ извънредно огромен пакет от антикризисни ограничения “, които ще влязат в действие от 1 юли с актуализацията на бюджета. Той направи коментара си след присъединяване в деветия конгрес на КНСБ, който се организира в София през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министърът изясни, че от Българска социалистическа партия са предложили необлагаем най-малко, диференцирани ставки на продуктите от първа нужда, в това число и нулева ставка на Данък добавена стойност за хляба, както и таван на цените. По думите му за огромна част от предложенията има схващане измежду съдружните сътрудници. Такова липсва за необлагаемия най-малко и тавана на цените, изясни той.

Гьоков изясни, че една от антикризисните ограничения е замяната на коронавирус добавката с инфлационна. Той уточни също, че се разисква и 10 % нарастване на пенсиите по „ швейцарското предписание “.
Искам да създадем преизчисление от първи октомври на всички пенсии, разяснява общественият министър, като уточни, че задачата е да се заличат разликите в размера на старите и новите пенсии. Според него по този въпрос има схващане от съдружните сътрудници, само че не и от Министерството на финансите поради това, че са нужни „ извънредно доста средства “. По думите на министъра предварителните сметки демонстрират пет милиарда лв..

Попитан за положението на Сребърния фонд, Гьоков отговори: "Сребърният фонд се усилва и е постоянен ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР