Социалният министър Деница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември

...
Социалният министър Деница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември
Коментари Харесай

Деница Сачева: Ще настоявам основната пенсия от НОИ да не бъде намалявана с 20%, а с по-малко

Социалният министър Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е ще упорства главната пенсия от Национален осигурителен институт да не бъде намалявана приблизително с 20%, а с по-малко, с цел да може втората пенсия от частните фондове за родените след 1959 година да бъде в по-голям размер. Това стана ясно при визитата на Сачева в Банско, където тя се срещна със чиновници в обществените институции и представители на неправителствени организации.

Министър Сачева съобщи, че не е последовател на непрекъснатото отсрочване на периодите за прекачване на обществените осигуровки от частните фондове към Национален осигурителен институт, само че и че ще направи всичко допустимо несправедливото ощетяване да бъде избегнато. "Да отпадне намаляването на коефициента на редукция за времето, в което вие не сте се осигурявали в универсални пенсионни фондове. Това ще бъде нещо, което аз ще не отстъпвам и ще упорствам по тази причина да няма такава автоматизирана промяна за тези 20 години, в които вие сте осигурявали само и единствено в Национален осигурителен институт. Това евентуално ще се случи до края на този месец. Следващата седмица имаме среща с Асоциацията на пенсионните фондове. Изчакваме сега да се даде и едно становище-законопроект за изменение на Кодекса за обществено обезпечаване, тъй че се надявам най-късно при започване на март да можем да го сложим за публично разискване ", показва общественият министър.

Нови промени в разпоредбите за пенсиониране?

На работната среща министърът на труда и обществената политика показа целите за идващия програмен интервал, записани по Оперативната стратегия за развиване на човешките запаси, във връзка които бяха сложени и най-вече въпроси.

"Част от средствата в идващите седем години ще бъдат ориентирани към деинституционализация на възрастните хора и към създаване на обществени услуги за възрастни, които да дават опция за грижа и изключително за интегрирани социално-здравни услуги ", сподели още Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР