Социалният елемент ще бъде основният при предстоящите преговори за съставяне

...
Социалният елемент ще бъде основният при предстоящите преговори за съставяне
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Социалният елемент ще е основният в преговорите за нов кабинет


Социалният детайл ще бъде главният при идните договаряния за сформиране на държавно управление с третия мандат - това разгласи вицепремиерът Корнелия Нинова, която участва на доклада на обществения министър Георги Гьоков за свършеното от министерството през миналите 7 месеца:

"Разбира се, изцяло сме наясно за провокациите, които стоят пред нас. Номер едно проблем ни остава – инфлация, цени, приходи, беднотия, неравноправие. Затова е в договарянията за сформиране на нов кабинет, а и в случай че бъде формиран подобен, като участници в него, ще продължим да бъдем общественият дирек в политиката на България. "

Министър Гьоков съобщи, че енергийната помощ наесен следва да бъде увеличена с 20 лв. на месец и ще доближи 124,71 лв. месечно.

По-късно през днешния ден Българска социалистическа партия ще получи от президента Румен Радев третия изследователски мандат за сформиране на кабинет. От левицата към този момент обявиха подготвеност да договарят за нов кабинет с сътрудниците си от досегашната четворна ръководеща коалиция - "Продължаваме смяната ", "Има подобен народ “ и "Демократична България ".

Ако третият мандат в този парламент не бъде изпълнен, президентът би трябвало да разпусне Народното събрание, да назначи четвъртото си служебно държавно управление и да насрочи предварителни избори за началото на октомври.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР