Социалният антрополог Харалан Александров смята, че ще има нови избори

...
Социалният антрополог Харалан Александров смята, че ще има нови избори
Коментари Харесай

Харалан Александров: Още едни избори се очертават напролет

Социалният антрополог Харалан Александров счита, че ще има нови избори през пролетта.  " Още едни избори се обрисуват при започване на пролетта. Голяма част от гневните гласоподаватели ще решат да санкционират целия политически хайлайф ", сподели той пред БНР.

Той уточни, че няма да е изненада мощната поддръжка за „ Възраждане “, по думите му би трябвало да бъде регистриран скрития избор, както й последствията от тежката икономическа обстановка, която се задава и която ще образува публичните настройки. Според него може да не се оправдаят прогнозите за ниска изборна интензивност.

„ Не мога да му отрека успеваемостта – той доста се изпедепца, стана удивително сръчен в политическото си показване “, сподели той по адрес на Костадин Костадинов.

Александров призна, че му се наложило да поправя своето мнение за гласоподавателите на възобновление. „ Представях си ги като ново потомство атакисти. Оказа се, че не е по този начин. Включително мои познати и другари – високо образовани хора, с опит в чужбина, някои от които живели в Съединени американски щати, са избрали да гласоподават изцяло осъзнато за „ Възраждане “, в следствие не на някаква доверчивост, а вследствие на разбор, който са създали – съгласно мен учреден на неправилни допускания, само че изцяло логически и спретнат, на световната рецесия, в която се намира светът и загубите, които българското общество понася “.

Според него концепцията, че не би трябвало да има партии, е „ рисково изказване, тъй като всъщност значи отвод от политическо присъединяване “.

Според Александров това не значи, че ще има ниска изборна интензивност: „ Много е евентуално при тази вибрация сред обезсърчение и яд да следим доста внезапно напредване от отдръпване към свръхвъзбуждане и свръхангажиране. Така че би могло да чакаме и висока изборна интензивност “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР