Социалният антрополог Харалан Александров коментира по Nova News каква ще

...
Социалният антрополог Харалан Александров коментира по Nova News каква ще
Коментари Харесай

Харалан Александров: Оказа се, че ДС е инкубатор за креативни стартъпи

Социалният антрополог Харалан Александров разяснява по Nova News каква ще е смяната на методът, по който работи политическата система и резултатите от изборите.

„ Съвсем допустимо е в София да се протекли процеси на поляризация, радикализация, фрагментация, преподреждане, разбъркване и препозициониране на огромни електорални групи, за които да не знаем нищо и да оперираме с остарели версии за това, какво мислят хората, какво харесат и какво не харесват ”, съобщи Александров.

По думите му има възможност да се даде начало на нова огромна антикорпоративна, антикапиталистическа, антиглобалистка вълна. Позицията на Александров е, че смяната, която беше срещу статуквото отшумява сега, затихва и минава в провинцията.

“Смяната на поколенията в Движение за права и свободи е доста управляем развой, той не се случва стихийно, а посредством последователност. В партията се влага в качествени хора, които имат шанса да се повдигнат ”, сподели той.

По думите му някои от протестиращите са минали през катарзис.

„ Първо претърпяха катарзис във връзка на Борисов, който се оказа техен сътрудник. След това претърпяха втори катарзис във връзка с Пеевски и трети, във връзка с Държавна сигурност. Оказа се, че Държавна сигурност не е свирепа организация, която унищожава живота на хората, а развъдник за изобретателни стартъпи ”, сподели той.

Александров уточни, че водачът на ГЕРБ е вдигнал жълт картон. Според него присъединяване на ГЕРБ в сглобката е при изискване за понижаване на корупцията и сформиране на добър бюджет. Той е на мнение, че Асен Василев се има за цел да заложи бомба на ГЕРБ с бюджета и желае да срути бизнеса в България и да унищожи икономическата мощност на страната.

 Васил Терзиев, Антикомунистите Снимка: БГНЕС

Александров разяснява и локалните избори. Според него здравият разсъдък е надвил и хората са овладели първичния си блян да санкционират представител на потомствен хайлайф, какъвто е Васил Терзиев. Той е на мнение, че в опит да се вкара по естествен политически живот, гласоподавателите са се спрели на по-обрания претендент.

 митинг, Ваня Григорова

 „ Безспорно Григорова е новото издание на Мая Манолова, само че то се случва в една доста по-отчаяна, дезинтегрирана, поляризирана и разочарована среда. Истинската огромна вест на тези избори е, че резултатите и надлежно ръководството е с доста ниска легитимност заради отхвърли на хората да вземат участие ”, съобщи гостът.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР