Социалните услуги от резидентен тип в страната ще бъдат затворени

...
Социалните услуги от резидентен тип в страната ще бъдат затворени
Коментари Харесай

Затварят социалните услуги с целодневна грижа

Социалните услуги от резидентен вид в страната ще бъдат затворени до 15 юли. Това са центровете за настаняване от фамилен вид, предпазените жилища и профилираните институции за пълнолетни и възрастни хора. В тях няма да се позволяват свиждания. Близките на настанените ще могат да получават информация по телефон, скайп, вайбър, е-поща или различен изключващ пряк контакт метод от шефовете на услугите и от общините, които са снабдители. Това оповестиха от общественото министерство.

Отворени остават дневните центрове, центровете за рехабилитация и обществена интеграция, центровете за публичната поддръжка и звената „ Майка и бебе “. По преценка на шефовете им в тях се организират самостоятелни съвещания или групови занимания с по-малък брой хора. Задължително е носенето на маски и спазването на противоепидемичните ограничения. Продължава и опцията за съвещания по вайбър или скайп със обществени служащи, логопеди или психолози.

Дирекциите „ Социално подкрепяне “ и Бюрата по труда не престават да обслужват хора, като те би трябвало да бъдат с маски и да съблюдават нужната отдалеченост на гишетата. Публичните събития на Агенцията по заетостта – мобилни бюра по труда, трудови тържища и други, ще се организират при претовареност на местата до 50% от общия потенциал и съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м. Инспекцията по труда ще се включи в междуинституционалните екипи за надзор по съблюдаване на ограниченията. До момента от Главната ревизия по труда са направили 10 500 инспекции. Над 5000 са били с акцент надзор на основаната от работодателите организация на активността по сигурност и здраве при работа, ориентирана към понижаване на риска от разпространяване на COVID-19.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР