Социалните служби в Русе решават дали да изведат децата от

...
Социалните служби в Русе решават дали да изведат децата от
Коментари Харесай

Решават дали да изведат децата от 11-членното семейство, чиято къща изгоря

Социалните служби в Русе вземат решение дали да изведат децата от 11-членното семейство, чиято къща изгоря при пожар преди 10 дни. Има данни, че към децата редовно е проявявано повърхностно отношение. След случая фамилията беше подслонено в село Бъзън.

Русе Бъзън, Ветово

На 28 януари къщата на многодетното семейство в Русе бе изпепелена след игра с огън на децата, оставени без контрол. Това провокира вълна от съпричастност – десетки хора взеха решение да оказват помощ на останалото без дом семейство. Сред тях и кметът на Бъзън Василена Цанкова.
Василена Цанкова – кмет на село Бъзън: Започнахме да търсим къща, намерихме притежател, който реши да даде своя дом безусловно безплатно.
Иво Минчев и брачната половинка му също желаят да оказват помощ на потърпевшите. Проучват случая и откриват тревожни обстоятелства – през 2014 година двегодишният наследник в огромното семейство умира, премазан от готварска печка. А през 2017 година умира и бебето им на към 40 дни от мраз и апетит.
Иво Минчев: Информацията, която получихме от 2 организации, които са работили с това семейство, се препокри напълно и се откри, че огромна част от бедите, които им се случват, са породени от нехайството на родителите.
Социалните в Русе стартират инспекция.
Благомил Благоев – и.д. шеф на Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Русе: На този стадий това, което вършим – интензивно следим децата в Бъзън. И всичките употребяват обществени услуги. И всичките посещават учебно заведение.
През идващите дни ще стане ясно дали децата ще останат в фамилията или ще бъдат изведени.

И до момента в който се реши каква ще е ориста на децата, жителите на Бъзън оказват помощ на огромното семейство кой с каквото може – с храна, с играчки и даже с електрически уреди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР