Социалните работници и всички в сектора заслужават достойно възнаграждение. Това

...
Социалните работници и всички в сектора заслужават достойно възнаграждение. Това
Коментари Харесай

Доц. Хамза: Социалните работници и всички в сектора заслужават достойно възнаграждение

Социалните служащи и всички в бранша заслужават почтено заплащане. Това съобщи доцент Д-р инж. Медиха Хамза откакто взе присъединяване в Националния конгрес „ Социални услуги, предприемачество и претовареност “, проведен от НАСО.   Основната цел на събитията е да се даде опция за съдържателни изложби и полемики, продан на положителни практики, разискване на законодателни рамки, създаване на национални и европейски партньорства по тематиките за поддръжката и развиването на обществената стопанска система, обществените услуги и заетостта за хората с увреждания и въздействието им за по-добрия им живот. На днешния, финален ден от форума, се разискаха доста значими за бранша тематики, а точно обществените услуги в изискванията на пандемия, новият закон и нормативни документи  за обществените услуги.
Доц. Хамза разяснява, че е извънредно значимо  законодателството в областта на обществената активност да бъде в интерес на потребителите и хората, които работят директно в тази сфера. Според нея би трябвало с по ускорени темпове да се премине към цифровизация, която да понижи натиска от попълване на всевъзможни по тип документи от страна на заетите хора в обществената сфера и да може да се освободи запас и време за  нови хрумвания и непосредствена работа с потребителите. Доц. Хамза обърна внимание и на заплащането на труда в този бранш. По думите и, хората работещи в тази по този начин значима за обществото ни обществена сфера получават извънредно ниско възнаграждение, а трудът им е заслужен. 
Тя не не помни да спомене и всеотдайността на хората в обществената работа. Освен почтена, обществената активност е и доста тежка и виновна. „ По време на пандемията, службите заангажирани в обществената сфера, обществените служащи и доброволци, както и лекарите работиха на първа линия. Искам откровено да изкажа благодарността си към тези хора, които не пожалиха труд и сила  и помогнаха на толкоз доста ориси “, добави доцент доктор инж. Медиха Хамза.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР