Социалните помощи да се вържат с инфлацията, за да е

...
Социалните помощи да се вържат с инфлацията, за да е
Коментари Харесай

Връзват социалните помощи с инфлацията, актуализират ги всяка година

Социалните помощи да се вържат с инфлацията, с цел да е несъмнено, че няма да изгубят цената си. Тази концепция счита да внедри държавното управление допустимо най-скоро. Актуализирането на парите за небогати с % на средногодишната инфлация за съответната година е заложено в план на държавно разпореждане за промени в правилника за използване на Закона за общественото подкрепяне, написа trafficnews.bg.

Документът е качен за публично разискване и може да се види на уеб страницата на Министерски съвет. Проектът планува смяна в размерите на някои от типовете помощи като те са % от обезпечения най-малък приход от 75 лв. на месец.

Това се прави поради признатите от Народното събрание през април промени в Закона, с които приемането на месечните обществени помощи беше обвързано с постоянното навестяване на детска градина или учебно заведение.

Отчита се осъществяването на родителския ангажимент по повод включването на децата в просветителната система. Така да вземем за пример помощта за родител на дете до 16 години, в случай че учи, е 73% от обезпечения приход, а за дете до 18 години, което не учи - 20% от обезпечения приход. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР