Социалните партньори ще разискват и по изменения в две наредби

...
Социалните партньори ще разискват и по изменения в две наредби
Коментари Харесай

Линията на бедност да бъде 504 лв. през 2023 г., вместо досегашните 413 лв., обсъжда НСТС

Социалните сътрудници ще разискват и по промени в две наредби – за работното време, почивките и отпуските, и за компенсациите и помощите от държавното публично обезпечаване.

 

Официалната линия на беднотия се дефинира по специфична методика, като след многократни промени в нея се употребяват данните от проучването на Евростат „ Статистика на приходите и изискванията на живот “ за миналата година.

 

Предложената от държавното управление стойност от 504 лв. за 2023 година компенсира изоставането на националната линия на беднотия по отношение на това проучване, се показва в претекстовете на общественото министерство. Нарастването е с 22 % или 91 лв. по отношение на сегашната и това е най-големият растеж за последните 10 години.

 

От КНСБ към този момент оповестиха, че не са съгласни с плана и желаят линията на беднотия за следващата година да бъде 541 лв..

 

Синдикалистите упорстват да има промени в методиката, като главният им мотив е обвързван с искане за корекции в нея поради високата инфлация и енергийната беднотия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР