Социалните мрежи станаха неизменна част от нашия живот и са

...
Социалните мрежи станаха неизменна част от нашия живот и са
Коментари Харесай

Социални мрежи и имунна система: Мит или реалност?

Социалните мрежи станаха неизменима част от нашия живот и са една от най-популярните форми за връзка и свързване с други хора. Но дали потреблението им може да повлияе на нашия имунитет?

Последните проучвания демонстрират, че взаимоотношението ни със обществените мрежи може да има както позитивни, по този начин и негативни резултати върху имунната ни система.

Една от главните изгоди от потреблението на обществените мрежи е свързването с хора от разнообразни места и култури. Това може да докара до нараснало възприятие на себеуважение, чувство за поддръжка и поощряване на психическото здраве, което може да има позитивен резултат върху имунната ни система.

От друга страна, прекомерно интензивното потребление на обществените мрежи може да докара до увеличено равнище на стрес и тревога, което може да понижи имунитета ни и да ни направи по-уязвими за инфекции и заболявания.

Има проучвания, които демонстрират, че потреблението на обществените мрежи може да има негативно влияние върху имунната система. Някои от тези проучвания са посочили, че потреблението на обществените мрежи може да докара до стрес, който може да повлияе на имунната система. Например, дълги интервали на седене пред компютър или мобилен телефон, които са свързани с потреблението на обществени мрежи, могат да доведат до понижаване на физическата интензивност, която е значима за здравето на имунната система.

Други проучвания демонстрират, че потреблението на обществени мрежи може да има психически резултати, които също могат да повлияят на имунната система. Например, излагането на отрицателни отзиви и рецензии в обществените мрежи може да докара до стрес и понижаване на самочувствието, което може да повлияе на здравето на имунната система.

Повечето хора, които употребяват обществени мрежи, са склонни да се съпоставят с други хора и да търсят утвърждение и самопризнание. Ако не сме получили задоволително внимание или лайкове, това може да ни накара да се усещаме отхвърлени и да понижи нашата самокритика.

Въпреки това, би трябвало да се означи, че въздействието на обществените мрежи върху имунната система може да бъде друго за другите хора и обстановки. Например, позитивният резултат от свързването с другари и близки хора посредством обществените мрежи може да има позитивен резултат върху имунната система, като подкрепя чувството за общественост и поддръжка.

Въпреки съществуването на някои проучвания, които демонстрират негативни въздействия на потреблението на обществените мрежи върху имунната система, би трябвало да се има поради, че тези резултати не са универсални и могат да зависят от доста фактори. За да се резервира здравето на имунната система, е значимо да се заобикалят дълги интервали на седене пред екрана и да се поддържа деен метод на живот, както и да се съблюдават рекомендациите за здравословен метод на живот.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР