Социалните мрежи са честа атака на хакери. Каналът one minute

...
Социалните мрежи са честа атака на хакери. Каналът one minute
Коментари Харесай

Най-сигурните начини да защитим Instagram профила си

Социалните мрежи са честа офанзива на хакери. Каналът one minute tech показва няколко метода да отбраните Instagram акаунта си.

Ето кои са те:

Генерирайте сигурна ключова дума

Използвайте композиция от минимум шест числа, букви и препинателни знаци, като множеството специалисти по сигурността оферират минимална дължина на паролата от 8 знака.

Използвайте Two-Factor Authentication

При включена двуфакторна автентикация, всякога, когато влезете в Instagram от неразпознато устройство, ще бъдете подканени да въведете предпазен код на SMS дружно с потребителското си име и ключова дума. Това може да попречи на опитите на хакери да влязат в профила ви.

Уверете се, че вашият имейл акаунт е предпазен

Имейлът ви е малко като портал към онлайн профилите ви - в случай че някой има достъп до него, те също имат достъп до съвсем всичко, което сте употребявали за електронната си поща. Затова се уверете, че е сигурен.

Повечето снабдители на е-поща разполагат със системи за блокиране на нежелани опити за влизане и оферират ограничения за сигурност като криптиране на имейли и двуфакторно засвидетелствуване. Ако в действителност желаете да запазите профила си в Instagram, би трябвало да сте сигурни, че вашият имейл акаунт е също толкоз безвреден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР