Социалните мрежи Facebook и Instagram се сринаха вчера. Проблемът засегна

...
Социалните мрежи Facebook и Instagram се сринаха вчера. Проблемът засегна
Коментари Харесай

Веднага направете това, за да не загубите фейсбук и инстаграм профила си

Социалните мрежи Фейсбук и Instagram се сринаха през вчерашния ден. Проблемът засегна всички приложения на компанията Meta, в това число и приложението за връзка Messenger, както и Threads. Засега не е ясно каква е повода за спирането. 

" Важно е да се означи в тази ситуация, че няма данни това да е хакерска атака. Това елементарно може да бъде тествано по отношение на трафика, който е ориентиран към една страна и към съответни приложения. Няма данни да има засилен трафик, който да цели съответна услуга. Става въпрос за механически проблем, евентуално при имплементирането на нова система или при ревизирането на такава ", съобщи специалистът по киберсигурност Деян Аврамов в студиото на " България заран ".

Потребители се оплакаха и от опит да бъдат хакнати паролите им. По думите на киберексперта вероятността за опити за хакване е минимална, а по-вероятно потребителите са се уплашили от известието за прекратена сесия, само че тя не значи, че профилът ни е в заплаха.

" Изтичането на една сесия и нейното ново пускане и обновяването ѝ на процедура пречи на хакерите, които се пробват да похитят тази сесия ", разясни Аврамов пред Bulgaria ON AIR.

Експертът добави, че няма информация за теч на данни и няма потребност потребителите да сменят паролите на профилите си. Въпреки това той предлага да поддържаме сметките си предпазени, като включим двуфакторната отбрана както на пощата си, по този начин и на профилите си в обществените мрежи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР