Социалните мрежи буквално завряха. А причината се крие в една...

...
Социалните мрежи буквално завряха. А причината се крие в една...
Коментари Харесай

Лена ще съди Слави Трифонов. Българският мъж май не може да прости на една жена, ако е хубава, умна и успяла

Социалните мрежи безусловно завряха. А повода се крие в една... ария. Песен, която навлезе прекомерно жестоко в персоналното пространство и наруши прекомерно недопустимо достолепието на една Жена. Без значение на политически пристрастия, ние всички първо сме Хора - индивиди с достолепие, близки, право на персонално пространство.

Хубавото в тази ситуация е, че множеството хора, които разясняват излязлата в ефира ария, избрана от някои като ирония, са отрицателно настроени. Към създателите й.

Защото граници въпреки всичко би трябвало да има. На почтено отношение. Дори, в случай че щете, на мъжко държание. Май у нас стана прекомерно елементарно да неглижираме дамите. Особено тези, умните, които видиш ли, могат да са някаква конкуренция на мислещите се за огромна работа човеци от мъжки пол.

Преди броени дни, синът ми, който тренира футбол, бе в потрес. На игрището пристигна момиче. 10 момчета и едно момиче.

" Ама по какъв начин по този начин с нас ще рита момиче ", попита ме той. Момиче! Само че всички 10 момчета бяха безусловно отнесени от това нежно на пръв взор девойче с дълга коса. То имаше техника, то беше бързо, то знаеше термините, само знаеше накъде би трябвало да тича с топката. И забележете - то ги приемаше като равностойни сътрудници. Онези, другополовите, със самочувствието. Подаваше им, потупваше ги по рамото, нахъсваше ги. Момичето.

У нас обаче е по този начин. Някак по подразбиране дамата е онази, която гледа децата, стои до печката и мачка чаршафите. За кеф на мъжа. тя поставя ракията, салатата и вероятно получава някое подаръче за положителната си работа.



Но времето от дълго време не е това, остарялото, когато бай Ганьо е можел да потупва девойките по дупетата, да засуква мустак, удовлетворен от мъжествеността си и това да се е считало за занимателно. Момичетата порастват, те са умни, виновни, амбициозни. Някои от тях умерено могат да заемат високи постове, да бъдат положителни ръководители. И могат да се борят. Да им бъде разрешено да бъдат освен това от просто " женуря ".

Защото колкото и да си приказваме, че сме супер толерантни - в действителност ние сме едно закостеняло консервирано в личния си сос общество сос, което не обича да се трансформира. А би трябвало. Налага се.



Трябва да проумеем, че полът няма значение. Че той не дефинира качествата. Цветът, расата - също. Че всички сме хора. Че тези, мачовците, в действителност са излезли от същото място, откъдето са се появили и техните сестри. От утробата на майките си.

Майката е свято нещо. Жената е свято нещо. Защото без нея родът е изгубен, както споделя Митко Павлов.



" Пак се връщаме към познатото " Да си жена в България е проблем ". Това е доста годно в случай че си съумяла и умна жена и още повече в случай че си жена в политиката. Всички тези носители на мачовския нрав, множеството от тях с късо и незадоволяващо его, не харесват дами да са освен това от тях. Затова ги осмиват в чалги, наскърбяват ги, бият ги или ги убиват. ", споделя Атанас Димитров.

" Целият клип съставлява ода за сексизма и мизогинията. Всички нападки към Лена са поради това, че е съумяла млада жена, която не си мълчи и би трябвало да бъде грубо осъдена за това ", споделя Емил Соколов. 

" Бедствието на човечеството в днешното общество е, че простотията спря да се срами ", разяснява Дарина Такова.

" Унижението на Лена Бориславова (не ми е изключително симпатична), надвиши визиите ми за дъно в обществото, и дъно в политиката. Простотията в тази " ария " е умопомрачителна. А даже има хора, които я приветстват... Трудно е да си жена с упоритости в България. ", включва се Момчил Миков. 

" Слави и Тошко, изтрийте поста с гнусната 'песен' по адрес на Лена Бориславова. И се извинете. Като татко на щерка ме е позор от вас. ", моли Петър Чолаков.



" После ми разправяйте, че в Индия било мръсно. Такава нечистотия, като у нас, не мога да си показва. И толерантност към мръсотията, и перверзно удовлетворение от нея. Сигурна съм, че Лена Бориславова ще осъди долните комплексари, избълвали тази отврат. Дано го направи в размер, от който да ги заболи. Обаче по-важното е да има мощна социална и институционална реакция. Защото това си е чист тероризъм - втълпяване на боязън, с цел да държиш хората в послушание. Това е опасност към всички девойки, които могат да си помислят, че имат небосвод оттатък това да станат нечия любовница. Към всички дами, които се пробват да създадат освен това от това да бъдат единствено вътрешност. Към всички хора, които желаят да се измъкнем от мръсотията. Въпросът не е политически. Въпросът е ценностен. ", написа Цвета Брестничка.

Лена Бориславова дава на съд лидерa на " ИТН " Слави Трифонов и сценаристите му. Това излиза наяве от пост в страницата на " Продължаваме промяната " (ПП) във Facebook. Повод за заведеното дело е ария, която продуцентската компания на Трифонов 7/8 популяризира през днешния ден, написа novini.bg.

" Продължаваме промяната ще поддържа всички правни ограничения, които Lena Borislavova подхваща по отношение на клеветническата акция против нея. Към листата от ответници в съда одеве се причисли и група неосъществени сценаристи. Зад тях се крие проваленият политически шоумен, който се усеща максимален мъж, когато удари жена, която го превъзхожда във всяко отношение ", се споделя в изказването на Политическа партия.

Всъщност казусът не е политически. Той е ценностен. Наистина. На мястото на лена може да бъде вашата щерка или внучка, другарка, сестра. Всяка жена, която е дръзнала да излезе от ролята си на просто стопанка и да има фантазии. Всяка жена, която е приключила обучение, борила се е и е постигнала нещо. Кой дефинира разпоредбите? Къде са положителните маниери, възпитанието ни, кавалерството, човещината? Това, че против вас стои жена - не ви дава право да я унижавате. По никакъв, но по никакъв метод.

И доказателство за това е изписаното през последните за дъщерята на президента Радев, която е актриса. И е получила... роля. Колко безогледно! Само че преди да е щерка на президента, тя е жена, със свои си фантазии, цели, собствен си път.

" Момичето е доста забавна актриса, въпреки и още в трети курс! Няма никакво значение на кого е щерка. Има гений. Аз съм гледала Дарина. Харесвам я и считам, че в случай че има шанс да работи със стойностни режисьори ще реализира доста в нашата сложна специалност. А също по този начин одобрявам и бъдещите ни сътрудници в класът на Пенко Господинов. Страхотен клас! Заслужава си да ги видите! ", коментира Касиел Ноа Ашер.

Е, да, няма значение. Но ние обичаме да лепим етикети. Да изливаме тонове гняс върху всеки, който решаваме, че не харесваме.

Късата пола не значи " желая да ме изнасилиш ". Закръглената талия не е мотив да си упражнявате хумора. Гърдите, дългата коса и красивото лице не са безусловно знак, че против вас стои субект, който няма мозък и става единствено за няколко избрани неща.

Трудно е да си жена в България. Почти невероятно. Дискриминацията е на всички места. Но тя е осъзната и толерирана, тя е част от нас, от битието ни. Тя е пуснала надълбоко корени в балканските ни мозъци и ние даже не можем да си представим, че може да е другояче. Че какво им е на дамите? Ами те са си добре. Къде са тръгнали да се борят, да се жалват, да се потвърждават... У нас няма домашно принуждение. Няма неравнопоставеност в заплащането. Всичко ни е наред. Но идва миг, в който всички би трябвало да кажем " стоп ". Заради нас самите. И поради тези, които идват след нас.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР