Социалната платформа Екс (X) е загубила около половината от стойността

...
Социалната платформа Екс (X) е загубила около половината от стойността
Коментари Харесай

Социалната платформа Екс е загубила половината от стойността си за година

Социалната платформа " Екс " (X) е изгубила към половината от цената си, откогато беше добита от милиардера Илън Мъск, съобщи ДПА, обобщавайки медийни известия, съобщав Българска телеграфна агенция.

При разпределение на акции на чиновници " Екс " е бил оценен на общо 19 милиарда $, пресмятат списание " Форчън " и финансовата новинарска организация " Блумбърг ". През октомври 2022 година Мъск заплати 44 милиарда $, с цел да придобие платформата, която тогава се споделяше " Туитър " (Twitter).

През идващите месеци Мъск я пренаименова и разгласи, че желае да построи платформа с повече функционалности, в това число и предложение на финансови услуги.

За последните 12 месеца " Екс " стана очевидец на сериозен спад на рекламните си доходи, като самият Мъск призна, че те са се свили на половина по отношение на предходните години.

Много компании заобикалят да популяризират в " Екс ", защото се притесняват, че от това биха последвали негативи за марките им. Мъск пък се пробва да запълни отворилата се дупка чрез доходи от абонамент, защото той взе заеми в размер от 13 милиарда $, с цел да закупи компанията, а в този момент те натрупат лихви от към 1,2 милиарда годишно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР