Социалната мрежа Twitter започна новата половина на годината с противоречива

...
Социалната мрежа Twitter започна новата половина на годината с противоречива
Коментари Харесай

Twitter вече изисква регистрация за преглед на съдържанието – Илон Мъск каза, че това е временна мярка

Социалната мрежа Twitter стартира новата половина на годината с спорна смяна, която не беше афиширана авансово в медиите. Потребителите, които са разглеждали наличието на Twitter без да са се записали, към този момент не могат да го вършат, защото при опитът да отворят страница в тази обществена мрежа са пренасочени към екрана за регистрация. Илон Мъск назова тези ограничения насилствени и краткотрайни.

Както изяснява Bloomberg, базирайки се на изказвания на притежателя на Twitter, управлението на компанията трябваше да прибегне до такива непопулярни ограничения заради нарасналото натоварване на обществената мрежа. Трафикът от нерегистрирани консуматори беше толкоз огромен, че сътвори стеснение за записаните консуматори. Някои от тях, припомняме, заплащат пари за абонамент и правото да имат доказан акаунт, тъй че Мъск, явно, просто не посмя да пренебрегне ползите на тази част от аудиторията.

Най-очевидният минус на подхванатите ограничения, несъмнено, е намаляването на броя на гледанията на страниците в Twitter, които също бяха доста заради нерегистрираните консуматори. Търсачките към този момент няма да могат да пренасочват потребителите към страниците със наличие, а компанията рискува да загуби част от приходите си от реклама. Възможно е след от време на време безредните дейности на новото управление на Twitter, ориентирани към понижаване на разноските, техническата инфраструктура просто да не може да се оправи с възходящото натоварване, още повече че новата тактика на обществената мрежа разчита на видео-съдържанието. Понастоящем компанията е принудена да ограничи потребителския трафик по толкоз елементарен и неизвестен метод като условието за регистрация, с цел да разглеждате страниците.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР