Социалната мрежа Twitter започна да плаща на авторите на популярни

...
Социалната мрежа Twitter започна да плаща на авторите на популярни
Коментари Харесай

Twitter започна да споделя приходите от реклами с авторите на материалите

Социалната мрежа Twitter стартира да заплаща на създателите на известни туитове част от приходите, генерирани от реклами, показвани в отговорите на техните изявления. Право на присъединяване в програмата имат клиентите на Twitter Blue, чиито туитове са били обсъждани повече от 5 милиона пъти месечно през последните три месеца.

Според притежателя на Twitter Илън Мъск потребителите ще получат общо 5 млн. $ в първия кръг от заплащания. Самите заплащания ще бъдат насъбрани от месец февруари насам, когато милиардерът за първи път разгласи желанието си да вкара сходен тласък за потребителите на платформата. Парите ще бъдат преведени на участниците в програмата посредством системата Stripe.

Съдейки по това, което оповестяват някои известни консуматори на Twitter, заплащанията по посочената стратегия могат да бъдат обилни. Така да вземем за пример писателят Брайън Красенщайн, който има към 750 000 почитатели, съобщи, че Twitter му е платил 24 305 щатски $. Политическият коментатор Бени Джонсън, който има 1,7 милиона почитатели, съобщи, че е получил погашение в размер на 9 546 щатски $.

Засега не е известно по какъв начин тъкмо се пресмята размерът на изплатените суми. Потребителката на Twitter Ашли Сейнт Клер, която има 710 000 почитатели, е получила заплащане в размер на 7 153 $. Тя е пресметнала, че нейните туитове са събрали към 840 милиона гледания сред февруари и юли. Ако това в действителност е правилно, Twitter й е платил по $0,0085 на хиляда гледания, или $8,52 на милион гледания. Остава неразбираемо дали възнаграждението варира според от потребителя или от някои други фактори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР