Социалната мрежа Twitter взима нови мерки срещу дезинформацията(снимка: CC0 Public

...
Социалната мрежа Twitter взима нови мерки срещу дезинформацията(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

Нов експеримент на Twitter срещу подвеждащите публикации


Социалната мрежа Twitter взима нови ограничения против дезинформацията
(снимка: CC0 Public Domain)

Нов и пробен инструмент в Twitter ще разреши на потребителите да оповестяват за „ подвеждащи” изявления. Компанията споделя, че тества функционалността за „ някои хора” в Съединени американски щати, Южна Корея и Австралия.

С новия инструмент за „ битка с дезинформацията” потребителите към този момент ще могат да рапортуват политически и здравни тематики, с подкатегории за избори и туитове, свързани с Covid-19, заяви.

Инструментът ще добавя досегашните старания за „ инспекция на фактите” и унищожаване на дезинформацията, които Twitter се постара да вкара през последната година и половина.
още по тематиката
В момента не е ясно по какъв начин ще се обработват докладваните изявления. За разлика от Фейсбук, която твърди, че употребява „ огромна “, самодейностите на Twitter наподобява по-тясно фокусирана.

В личен туит компанията съобщи, че потребителите не би трябвало да чакат компанията да реагира или отговори на всеки сигнал.

„ Отчетите ще ни оказват помощ да идентифицираме трендовете, с цел да можем да подобрим скоростта и мащаба на нашата по-мащабна работа по “, обясниха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР