Социалната мрежа Twitter реши да възобнови плащането за услугите на

...
Социалната мрежа Twitter реши да възобнови плащането за услугите на
Коментари Харесай

Социалната мрежа Twitter отново започна да плаща на Google Cloud за услугите, възстановявайки развалените от Мъск отношения

Социалната мрежа Twitter реши да възобнови заплащането за услугите на Гугъл Cloud. Компанията се пробва да оправи нарушените след идването на власт на Илон Мъск (Elon Musk) връзки при закупуването на бизнеса, който спря да заплаща както на Гугъл, по този начин и на други компании.

Според източници на Bloomberg, новият основен изпълнителен шеф на Twitter Линда Якарино (Linda Yaccarino) е помогнала за възобновяване на връзките с доставчика на облачни услуги. Известно е, че в допълнение е разисквано и по-широко партньорство — в региона на рекламата и потреблението на Twitter API. Трябва да се означи, че съгласно източника самият Мъск е одобрил новия формат на взаимоотношение. Друг източник удостовери, че няма разногласия сред фирмите, които да изискват разрешаване. Самите Twitter и Гугъл обаче не разясниха слуховете.

Откакто Илон Мъск закупи Twitter предходната есен, обществената мрежа изисква обилни отстъпки от доста снабдители на услуги, а една от новите цели е да се понижат разноските.

Известно е, че Twitter заплаща на Гугъл Cloud 200-300 милиона $ годишно — съгласно Bloomberg, услугите на ИТ-гиганта са употребявани от обществената мрежа най-вече за разбор на данните и машинното образование. По-рано беше обявено, че Twitter изцяло е.

Съобщава се, че в началото управлението на Гугъл Cloud се е пробвало да се свърже с Мъск, с цел да обсъдят неплатените сметки, пробвайки се да доближи до милиардера даже посредством топ-мениджърите на SpaceX, която също прави бизнес с Гугъл. Гугъл имаше разполагаем лостове, с цел да принуди Twitter да заплати, в това число, несъмнено, и ограничение на услугите на облачната платформа.

Известно е, че фирмите са оповестили съдействието си още през 2018 година и по едно време Twitter даже беше най-важният клиент на Гугъл Cloud. Оттогава облачната услуга разшири потребителската си база и към този момент не е толкоз подвластна от съдействието си със обществената мрежа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР