Социалната мрежа „Туитър” официално забрани на руските държавни медии RT

...
Социалната мрежа „Туитър” официално забрани на руските държавни медии RT
Коментари Харесай

„Туитър” спря рекламите на RT и „Спутник”

Социалната мрежа „ Туитър” публично забрани на съветските държавни медии RT и „ Спутник” да купуват реклама в нея на фона на опасенията, че те с подправени вести са повлияли на резултатите от президентските избори в Съединени американски щати през предходната година, оповестява Би Би Си.

Забраната ще е годна за всички свързани с медиите профили, като нейното деяние стартира незабавно. Освен това, „ Туитър” ще финансира с близо 2 млн. $ проучвания за въздействието си върху гражданското общество и изборния развой.

Решението е основано на „ работата, която свършихме към изборите в Съединени американски щати и заключението на американските служби, че RT и „ Спутник” са пробвали да повлияят на резултатите в интерес на съветското правителство”, показаха от компанията, като подчертаха, че не са стигнали елементарно до крайната мярка.

Руското Министерство на външните работи яростно реагира с обвиняване към „ Туитър”, че се поддава на натиска на Вашингтон и че това е „ поредна нападателна стъпка” за блокиране работата на съветските медии в Съединени американски щати. Ведомството заплаши и с ответни ограничения.

И представители на Кремъл, и на финансираните от него медии изрично отхвърлят да имат нещо общо с развоя на изборите за американски президент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР