Социалната мрежа TikTok обяви мащабни съкращения на персонал по света.

...
Социалната мрежа TikTok обяви мащабни съкращения на персонал по света.
Коментари Харесай

Заради AI: TikTok съкращава стотици работници по света

Социалната мрежа TikTok разгласи огромни съкращения на личен състав по света. Това е част от тактиката на компанията да усили потреблението на AI за модериране на наличие.

Reuters отбелязва, че в Малайзия са били съкратени към 500 чиновници. Повечето от тях били заети с модериране на наличие. Те са известени за уволнението по имейл. Очаква се съкращенията да обиден няколкостотин чиновници по целия свят като част от по-голям проект за възстановяване на умереността.

TikTok употребява композиция от автоматизирани и човешки запаси за обзор на наличие. Сега компанията има 110 000 чиновници допълнително от 200 града по света. Компанията възнамерява да направи спомагателни съкращения идващия месец, с цел да консолидира някои интервенции.

„ Ние вършим тези промени като част от нашите настоящи старания за по-нататъшно подсилване на нашия действен модел за световно модериране на наличие “, сподели представител на TikTok в изказване.

Според обявата съкращенията на работни места идват на фона на възходящия регулаторен напън върху световните софтуерни компании в Малайзия. Правителството изисква от фирмите за обществени медии да получат лиценз до януари, с цел да засилят битката против киберпрестъпността.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР