Социалната мрежа TikTok е повишила цели 5 пъти приходите си

...
Социалната мрежа TikTok е повишила цели 5 пъти приходите си
Коментари Харесай

TikTok дава на китайския бизнес глобален пазар - и печели добре от това

Социалната мрежа TikTok е повишила цели 5 пъти приходите си от продажбата на китайски артикули зад граница през 2022 година, оповестява Semafor, като се базира на вътрешна информация.

Компанията има упорит проект - да трансформира в международен феномен рекламните шопинг видеа, излъчени онлайн. В Китай това е промишленост за към 400 милиарда $. В центъра на тази самодейност е TikTok Shop, който действа и в западните страни, само че не най-популярен в Южна Азия, да вземем за пример Индонезия и Тайланд.
 Най-следваната персона в TikTok Каби Лейм печели по $750 000 $ за пост
Да печелиш по $750 000 за пост в TikTok - какво е да си най-следваната персона в известната мрежа

Брандовете му заплащат приблизително към 400 000 $ на TikTok

Както отбелязва онлайн изданието, в тази ситуация задачите не са единствено стопански. Създаването на лоялна потребителска база изисква освен занимателни видеа за гледане, само че и други функционалности, които да карат хората да употребяват приложението ежедневно. Интегрирането на онлайн търговия би подсигурило оцеляването на TikTok дори и в свят, в който платформата бъде изцяло неразрешена в Съединени американски щати.

Така приложението за ръководство на търговски профили в платформата, да вземем за пример, е най-популярното в Индонезия през предходната година. Все повече бизнеси разчитат на него, като дори се отхвърлят от физическите магазини.
 TikTok потегля по стъпките на Amazon: може да сътвори логистична и складова мрежа
TikTok потегля по стъпките на Amazon: може да сътвори логистична и складова мрежа

Подобно на други обществени мрежи, TikTok се разраства в електронната търговия

Ако зависи от TikTok, компанията несъмнено не желае да си потегля от Съединени американски щати. Със 100 млн. консуматори и 70% от младежите в страната, обществената мрежа има огромен капацитет за развиване на най-печелившия си пазар. От месеци китайски криейтив организации и американски софтуерни стартъпи работят с марки и производители, с цел да могат най-ефективно да употребяват платформата, с цел да продават своите артикули.

Крайната цел е да се повтори триумфът на китайската версия на TikTok - Douyin, която ръководи десетки центрове за шопинг видеа онлайн, в които хиляди инфлуенсъри показват артикули за многомилионна публика.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР