Социалната мрежа Инстаграм влияе отрицателно върху начина, по който хората

...
Социалната мрежа Инстаграм влияе отрицателно върху начина, по който хората
Коментари Харесай

Инстаграм влияе положително върху спортните занимания

Социалната мрежа " Инстаграм " въздейства негативно върху метода, по който хората се възприемат, само че учени откриха, че въздействието може да е позитивно, що се отнася до спорта, заяви " Дойче веле ".

Според английско изследване от 2017 година " Инстаграм " е обществената платформа, която има най-силно негативно въздействие върху възприемането на хората на техните тела, върху душевното им здраве и съня.

Но учени от Норвежкия университет за просвета и технологии откриха, че хората, които постоянно гледат мотивационни клипове в " Инстаграм " е по-вероятно да се заемат интензивно със спорт.

" Целта ни бе да покажем смисъла на персоналната мотивация за спортни занимания ", споделя един от водещите създатели на проучването Фроде Стенсенг.

Участниците в изследването били разграничени на две групи. Едната следвала акаунт в обществената мрежа, която разгласила мотивационни послания или фотоси на всеки три дни за интервал от четири седмици. Другата група не следвала акаунта.

Участниците, следвали мотивиращия акаунт, свързвали дейната спортна активност с доста позитивни страсти. У членовете на другата група не се забелязвала такава смяна, споделя Стенсенг. Според учените повода е, че хората, решили по своя самодейност да спортуват, се забавляват доста повече.

" Четенето на мотивационни послания в обществените мрежи сигурно може да провокира у човек персонална мотивация да спортува ", разяснява мотивационният коуч Петра Волфрам.

" Инстаграм " постоянно се употребява от фитнес инфлуенсъри за даване на хрумвания за предписания и стратегии - някои от тях са безвъзмездни, а други - скъпоплатени. Американско изследване демонстрира, че 82 на 100 от хората са подготвени да купят артикул, в случай че инфлуенсър им го предложи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР