Социалната мрежа Instagram ще предприеме допълнителни действия срещу т.нар. скрити

...
Социалната мрежа Instagram ще предприеме допълнителни действия срещу т.нар. скрити
Коментари Харесай

Instagram взема на прицел скритите реклами във Великобритания

Социалната мрежа Instagram ще предприеме спомагателни дейности против така наречен „ скрити реклами “. Това разгласи английският Орган за конкуренцията и пазарите (CMA), представен от CNBC.

През 2018 година държавната организация даде начало на следствие на казуса с инфлуенсърите в обществените медии, които употребяват сметките си за промотиране на марки, само че без да прецизират дали става дума за спонсорирани изявления. Миналата година 16 звезди се съгласиха да заявяват дали получават възнаграждение за продуктите, които демонстрират в постовете си.

Според СМА измежду новите ограничения на платформата са допитване до потребителите дали са били подтиквани да разпространяват даден бизнес, функционалност за отбелязване на платени изявления, както и потребление на логаритъм за определяне на скрити реклами. За спазването им Instagram постоянно ще дава информация на организацията.

Промените се отнасят до всички консуматори в Обединеното кралство, както и до тези, които таргетират изявленията си към британците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР