Социалната мрежа Facebook скоро ще пусне пореден нов дизайн на

...
Социалната мрежа Facebook скоро ще пусне пореден нов дизайн на
Коментари Харесай

Facebook ще преработва дизайна си, за да се конкурира с... TikTok

Социалната мрежа Фейсбук скоро ще пусне следващ нов дизайн на приложението си, с цел да се конкурира с новия колос на пазара - TikTok.

Марк Зукърбърг и управлението на Meta, майчината компания на Фейсбук, са сложили това като топ приоритет, заяви Engadget въз основата на вътрешна връзка на компанията.

Основната смяна ще е в главния фийд (поток) от изявления - там ще виждаме повече предложено наличие от страници, основатели и хора, които не следваме.

Целта е приложението да се трансформира в " мотор за разкриване " на наличие ( " Discovery Engine " ), сходно на потока на TikTok, кръстен " For You " ( " за теб " ). Разбира се, това ще включва сериозна реклама и облъчване на потребителите с Reels, късите видеа на Фейсбук и техният отговор на целия модел на TikTok.

Това ще е сериозна смяна на приложението - последната от преди няколко години целеше таман противоположното, хората да виждат повече постове от близки и другари. Компанията видно търси метод да монетизира по-ефективно трафика си, откакто натискът от регулаторите през последните години ограничи съществено вида и количеството данни на консуматори, които могат да продават.

По всяка възможност това значи, че от потребителска позиция приложението на Фейсбук и уеб сайтът facebook.com ще се трансфорат в две много разнообразни услуги - което се вписва и в целевата демографска група. Очакванията са по-възрастните консуматори да избират уеб страницата, който няма да търпи толкоз съществени проблеми, а по-младите - приложението за смарт телефон и таблет. Истината е обаче, че най-младите консуматори от ден на ден изобщо не си вършат профили във Фейсбук.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР