Социалната мрежа Екс (X) е освободила повече от 1200 служители

...
Социалната мрежа Екс (X) е освободила повече от 1200 служители
Коментари Харесай

Мъск уволнил 1200 модератори на съдържание

Социалната мрежа " Екс " (X) е освободила повече от 1200 чиновници от екипите си за битка с неуместно наличие в мрежата. Това се показва в новите данни, оповестени през днешния ден от регулатора на австралийското онлайн пространство и представени от Франс прес.

Според оценката на регулатора " айСейфти " (iSafety) тези " съществени съкращения " и възобновяване на хиляди блокирани сметки са основали " най-лошата допустима обстановка " за разпространяването на нездравословно наличие.

През последните месеци регулаторният орган се е фокусирал върху " Екс ", обявявайки по-рано, че придобиването му от Илон Мъск е съвпаднало с пик на " токсичността и омразата " в обществената мрежа, известна преди този момент с наименованието " Туитър " (Twitter).

Основавайки се на австралийския закон за онлайн сигурността, регулаторът се е сдобил с обстоен лист на софтуерните инженери, модераторите на наличие и други чиновници по сигурността, работещи за " Екс ".

Според данните 1213 експерти по модериране на наличие, в това число поддоставчици, са напуснали " Екс "

от придобиването му от Илон Мъск през октомври 2022 година, от които 80 на 100 са били софтуерни инженери.

Австралия оглави международните старания за контролиране на обществените мрежи, задължавайки софтуерните компании да обяснят по какъв начин се оправят с проблеми като наличие, подклаждащо ненавист и полово принуждение над деца.

През октомври " ейСейфти " наложи санкция от 615 500 австралийски $ (410 000 щ. долара) на " Екс ", обявявайки, че платформата не е посочила ясно, че се бори с разпространяването на наличие, обвързвано със полово принуждение над малолетни.

Компанията е пренебрегнала крайния период за заплащане на санкцията, преди да стартира правосъдни дейности за анулацията ѝ.

Социалната мрежа не е поискала да разяснява информацията пред Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР