Социалната медийна компания X съди група за медиен надзор заради

...
Социалната медийна компания X съди група за медиен надзор заради
Коментари Харесай

X на Илон Мъск съди медиен наблюдател Media Matters за доклад за нацистко съдържание

Социалната медийна компания X съди група за медиен контрол поради отчет, обвиняващ платформата, че разрешава неонацистко и бяло националистическо наличие да се демонстрира дружно с реклами от огромни корпорации.

В дело, заведено в понеделник, X упреква Media Matters в манипулиране на логаритъма на уеб страницата, с цел да „ изгони рекламодателите от платформата и да унищожи X Corp “.

Продължете да четете лист от 4 детайла Инвеститорите на OpenAI обмислят да съдят борда след уволнението на основния изпълнителен шеф Алтман: Източници

„ Геноцидна война “: Хирургът споделя, че Израел стратегически унищожава здравето на Газа Защо Сингапур е „ другар на всички, зложелател на никого “ в Война Израел-Газа Война Русия-Украйна: Списък на основни събития, ден 636 завършек на списъка

Media Matters „ злонамерено “ разказва реклами, появяващи се до неонацистки и бели националистически материали, като типични, когато в действителност следва извънредно избрани сметки и „ безпределно “ опреснява емисията, с цел да създаде мечтаното наличие, съгласно делото, заведено във федералния съд в Тексас.

Генералният прокурор на Тексас Кен Пакстън, републиканец, разгласи малко по-късно, че неговата работа ще проверява Media Matters за „ евентуална лъжлива активност “.

Собственикът на X Илон Мъск през уикенда заплаши да заведе „ термоядрен “ правосъден развой против Media Matters и всеки, „ който се е сговорил в тази лъжлива офанзива против нашата компания “.

X, някогашен Twitter, претърпя всеобщ отлив на рекламодатели, откогато Media Matters разгласява отчет предходната седмица, в който се споделя, че рекламите на огромни марки, в това число Apple, IBM и Oracle, се демонстрират до наличие, което „ популяризира Адолф Хитлер и неговата нацистка партия “.

Изселването на рекламодателите, което включва Apple, Disney, IBM и Lions Gate Entertainment, също идва на фона на несъгласия по отношение на поддръжката на Мъск предходната седмица за обява, обвиняваща евреите в разпалване на ненавист против белите и поддръжка на имиграцията от „ орди от малцинства “. < /p>

Коментарът на Мъск, че обявата е „ действителната истина “, провокира стихия от рецензии, в това число от Белия дом, който осъди неговата „ отвратителна агитация на антисемитска и расистка ненавист “.

X не отговори незабавно на искане за коментар от Al Jazeera.

Главният изпълнителен шеф на X Линда Якарино сподели в обява в понеделник, че „ нито един достоверен консуматор “ на X не е видял реклами до наличието, посочено от Media Matters, и че данните „ побеждават операцията или обвиняванията “.

„ Не се поддавайте на операция. Застанете с X “, написа Якарино на X.

Мъск, който купи Twitter за 44 милиарда $ предходната година, сподели в обява, базирайки се на следствието в Тексас, че измамите носят както наказателни, по този начин и цивилен наказания, откакто по-рано разказа Media Matters като „ чисто зло “.

Media Matters, учредена през 2004 година от действен сътрудник на Демократическата партия на Съединени американски щати Дейвид Брок, не отговори незабавно на искане за коментар.

Президентът и основен изпълнителен шеф на Media Matters Анджело Карузоне сподели в обява на X, че „ несериозният правосъден развой “ има за цел да накара критиците на платформата да млъкнат.

„ Media Matters стои зад своите отчети и чака с неспокойствие да завоюва в съда. Напред! “ сподели Карузон.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР