Социалната комисия в парламента прие на първо четене законопроекта, с

...
Социалната комисия в парламента прие на първо четене законопроекта, с
Коментари Харесай

Социалната комисия прие на първо четене удължаване действието на Държавния бюджет

Социалната комисия в Народното събрание одобри на първо четене законопроекта, с който се удължава до 31 март тази година действието на Държавния бюджет и на бюджетите на Държавното публично обезпечаване и на Националната здравна каса за 2021 година

Така, на процедура, продължат да се изплащат настоящите все още размери на помощите за деца, еднократните и месечните фамилни помощи. Запазват се размерите на осигурителните вноски, минималният и оптимален застрахователен приход, минималният и оптимален размер на компенсациите при безработица. От ГЕРБ гласоподаваха "въздържал се ", а от Движение за права и свободи - "против ".

Заместник общественият министър Лазар Лазаров опроверга опасенията на Хасан Адемов от Движение за права и свободи, че без нарастване остават месечните помощи за хората с увреждания, които са над 650 хиляди души. Тази помощ към този момент е увеличена поради по-високият размер от 1-ви януари на линията на беднотия - 413 лв.. Към нея диференцирано, съгласно степента на увреждане, са обвързани заплащанията по Закона за хората с увреждания, изясни Лазаров.

"Всички заплащания по реда на Закона за хората с увреждания, в границата на бедността, ще се изплащат в нараснал размер ".

Заместник финансовият министър Росица Велкова увери, че в случай че депутатите решат, още от този месец може да се усили коефициентът за възнаграждение на персоналните асистенти от 1,2 на 1,4 от минималната заплата. За задачата ще са нужни спомагателни 19 милиона лв., а приблизително нарастването ще е 14 на 100 при минимална заплата от 650 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР