Социалната изолация поражда социална креативност, казва Георги Цеков, който е

...
Социалната изолация поражда социална креативност, казва Георги Цеков, който е
Коментари Харесай

"Вижда му се краят" - социалната изолация предизвиква социална креативност

" Социалната изолираност поражда обществена креативност " , споделя Георги Цеков, който е креативен шеф на рекламна организация Garlic. Той и екипът му са основали закачливи подови стикери, с цел да оказват помощ на супермаркети, по-малки магазини, аптеки и други търговски обекти, с цел да обозначат точното разстояние сред хората на опашката пред входната врата или на касите.

" Вижда му се краят " или " Още малко " към момента не важат за края на изключителното състояние (мерките за затворени обекти в четвъртък бяха удължени до 13 април), а за извършването на покупки, само че могат да създадат чакането по-приятно - част от стикерите са с забавни обстоятелства, има сгоропоговорка, други са с потребни напомняния - като да не си пипате лицето и да се усмихнете.

Страничният резултат на рецесията

Идеята хрумва на човек от екипа на организацията, до момента в който се реди на опашка в супермаркет. Той вижда, че някои хора са прекомерно близо един до различен, а други - прекомерно надалеч. Заедно с сътрудниците си намират креативно и занимателно решение на казуса. " Креативността има страничния резултат да се стремиш да оправиш нещата, които не ти харесват. Понякога се получава ", разяснява Цеков.

Той споделя, че са проучили пазара, с цел да видят какви решения оферират по света. Попадат на датски супермаркет, който прави сходни стикери, само че с червени точки и надпис " Стой тук ". Цеков разяснява, че " в тези времена на неустановеност...е по-добре да създадем нещо, което да разведри хората. Така взехме решение за шарените цветове и закачливите надписи ".

От тях концепцията, от вас използването

" Целта на стикерите не е да печелим пари от тях, а да помогнем с концепциите си тогава, когато обществото има потребност от тях ", изяснява Георги Цеков. Стикерите са налични за свободно прилагане. Всеки може да смъкна файловете за щемпел, които са качени на уеб страницата (тук), и самичък да си ги отпечата.Те са оставили място и за лого за тези, за които това е значимо. Цеков споделя, че са подготвени (отново безплатно) да ги приспособяват по усета на всеки, който изяви предпочитание, както и да оказват помощ с насоки за отпечатването.

" Стикери върху, които се стъпва, е по-добре да бъдат разпечатани на специфичен винил, с цел да не се късат или захабяват бързо. Особено тези, които са предопределени за външна приложимост. Домашен пъстър принтер не би приключил работа. Все още има работещи печатници, които ще свършат работа ", разяснява Георги Цеков.

На принтер могат да се разпечатат, в случай че в комерсиалните обекти решат да ги закачат по различен метод - като например да висят от тавана.

Повечето хора са най-заинтригувани от стикера, който споделя, че " първата приложимост на тоалетна хартия е през 6 век в Китай ", прибавя Цеков. Друга са " Канарските острови са кръстени на куче, а не на птиче ", " Риганът е натурален имуностимулант ", " Само две страни имат лилаво в знамената си ".

" Креативността не е нещо, което може да бъде спряно от четири стени. Тя е като водата - ще откри метод да си проправи път. В случая със стикерите бихме могли да кажем, че обществената изолираност поражда обществена креативност, а и предпочитание да създадем света към нас най-малко малко по-спокоен ", счита Георги Цеков.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1131)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР