Социална кухня Не хаби – дари“ отвори врати в София

...
Социална кухня Не хаби – дари“ отвори врати в София
Коментари Харесай

Социална кухня „Не хаби – дари“ отвори врати в София

Социална кухня „ Не хаби – подари “ отвори порти в София Социална кухня „ Не хаби – подари “ ще раздава гратис храна на обществено слаби хора в столицата в най-студените дни. Кампанията беше открита от омбудсмана Мая Манолова и златните девойки от националния тим по художествена гимнастика. Идеята е до Великден да се раздава ежедневно топъл обяд.
 
Социалната кухня „ Не хаби – подари “ е в двора на православния храм „ Св. Св. Кирил и Методий “ на Женския пазар. Кампанията беше открита с благословията на църквата: " Инициативата стартира през днешния ден и концепцията е тя да продължи до Великден. Така че, Дай Боже, да се намерят повече хора, които да поддържат със своята милостиня, със своята добрина тази самодейност и тя в действителност да бъде за духовна изгода на всички тези, които я поддържат, които са я основали и за разтуха на тези, които се употребяват от нея ".

 Социална кухня Не хаби подари БГНЕС

 Социална кухня Не хаби подари БГНЕС

Менюто ще бъде съобразено напълно с постите на Българската православна черква и ще включва чорба, самун, кофичка кисело мляко или плод. Омбудсманът Мая Манолова описа, че самодейността е подкрепена от няколко огромни търговски вериги: " Абсолютно всичко в тази обществена кухня е непринудено и безплатно. Храните са дарени, приготвянето им е безплатно, дарени е посудата, с която ще се дава храната и това ужасно място за обществената кухня ".
--> Зад обществената кухня застава и БЧК.

 Социална кухня Не хаби подари БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР