Социалистите взеха важни решения.БСП не иска Калоян Методиев в парламентарната

...
Социалистите взеха важни решения.БСП не иска Калоян Методиев в парламентарната
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов ще е начело на парламентарната група на БСП

Социалистите взеха значими решения.

Българска социалистическа партия не желае Калоян Методиев в парламентарната си група и го приканва да не поставя клетва като народен представител в 50-ото Народно събрание. Това е дал своя вот Националният съвет на партията единомислещо и със 107 гласа " за " и задължава парламентарната група да съблюдава решението му. Начело на алената група в този парламент ще е Борислав Гуцанов, а Драгомир Стойнев е препоръчан за заместник-председател на Народното събрание.

Бившият водач на младежкото Съюз на демократичните сили влезе в Народното събрание, откакто Корнелия Нинова му отстъпи мястото си в столичния 25-и МИР и избра да е народен представител от Благоевград. Тя направи това макар, че имаше решение на Изпълнителното бюро за противоположното - тя да влезе от София. Методиев беше началник на кабинета на Нинова като министър на стопанската система в държавното управление на Кирил Петков. Включването му на втора позиция в листите за парламент на място, непокътнато за гражданска квота, беше изненада даже за множеството от членовете на Изпълнителното бюро, написа обстоятелства.бг.

Националният съвет на партията реши, че отпред на алената група в този парламент ще е Борислав Гуцанов. Така бе ревизирано решението на Нинова, взето от съдружен съвет, ръководител на ПГ да е Георги Свиленски. По-рано през днешния ден самият той видя скрит план против лидерката на " Позитано ".

Заради това решение на Нинова, Пленумът е дал своя вот да се актуализира състава на представителите на Българска социалистическа партия в Коалиционния съвет на " Българска социалистическа партия за България ". Драгомир Стойнев ще е предлагането на Българска социалистическа партия за зам.-шеф на 50-ото Народно събрание.

Националният съвет одобри и решение, с което партията остава в съпротива и няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР