Социалистите ухажват синдикалистката за местните избори Икономистът на КТ “Подкрепа

...
Социалистите ухажват синдикалистката за местните избори Икономистът на КТ “Подкрепа
Коментари Харесай

БСП си хареса кандидат за кмет на София

Социалистите ухажват синдикалистката за локалните избори

Икономистът на КТ “Подкрепа ” Ваня Григорова е харесана за кмет на София от Българска социалистическа партия, написа Труд.  Предварителните сондажи в районните структури на Българска социалистическа партия в София посочили доста висок персонален рейтинг на Григорова, която е и консултант на президента на “Подкрепа ” Димитър Манолов. Самата Григорова през вчерашния ден не беше открита за коментар, само че от “Позитано ” 20 разясниха сбито, че “Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова добре познават работата на синдикалистката и правят оценка обществената є ангажираност през годините ”.

Предварителните сондажи демонстрират, че номинацията на Григорова ще даде опция Българска социалистическа партия да разшири въздействие в София и да получи гласове освен от твърдото ядро на партията, а кандидатурата є да донесе поддръжка и за листите в страната. Ваня Григорова има опит в явяване на избори и то за Европейския парламент през 2019 година, когато бе самостоятелен претендент.

Тогава на фона на партийните листи Григорова получи 9320 гласа, като поддръжка за нея от трите изборни региона в София дадоха 2679 гласоподаватели. През 2019 година Българска социалистическа партия заложи на кандидатурата на Мая Манолова, само че загуби кметските избори в столицата.

В парламентарната коалиция ППДБ към момента не са подписали съглашение за взаимно явяване на изборите, само че до момента в който обединенията спорят за общ претендент и разясняват имената на предприемача Васил Терзиев, Борис Бонев, Трайчо Трайков и Вили Лилков, за стола на Йорданка Фандъкова е показал предпочитание съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. Петков дал да се разбере, че не би отказал номинация за претендент за кмет на София, както и по този метод щял да парира всевъзможни разногласия в обединението към спряганите претенденти.

Не е загадка, че от месеци от Политическа партия ухажват за поста Васил Терзиев, който е един от великодушните спонсори на Политическа партия през цялото време.

В същото време Борис Бонев от “Спаси София ” изрично отказвал да се задоволи единствено с присъединяване в листата за общински съветници и вероятно поста ръководител на Столичния общински съвет.

“Спаси София ” към момента договаря с ППДБ за взаимно явяване на локалните избори, само че крайното решение дали и по какъв начин ще стане това, ще пристигна доста скоро ”, съобщи преди седмица Бонев в предаването “Z-Каст ”. Пред БНР обаче Бонев насочи рецензии към ППДБ за взаимното им ръководство сега с ГЕРБ. “За нас би било безусловно неприемливо и ние няма по какъв начин да бъдем в коалиция, в която се пази ГЕРБ, тъй като ГЕРБ са всичко, което ние не сме. Няма да допуснем и в никакъв случай не сме допускали да бъдем инструмент на някой различен ”, сподели Бонев.

Депутати от Политическа партия и Демократична България признават за напрежение сред обединенията им за кандидатурите за локалните избори, а спрягането на името на Кирил Петков одобриха за “резонно, само че неокончателно ”.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР