Социалистите от районните организации на във Връбница, Люлин, Красна поляна

...
Социалистите от районните организации на във Връбница, Люлин, Красна поляна
Коментари Харесай

Социалистите от Връбница, Люлин, Красна поляна и Лозенец в София скочиха срещу ръководството от Позитано

Социалистите от районните организации на във " Връбница ", " Люлин ", " Красна поляна " и " Лозенец " поддържаха общинските съветници от Местна коалиция " за България " с заявления против управлението от " Позитано ", оповестиха от пресцентъра на - София.

Те организираха съвещания на районните си препоръки от понеделник до сряда, на които насрочиха конференциите за номинации на претенденти за евродепутати за идния избор за Европейски парламент. Състояха се съвещания и на районен съд на в " Студентски " и в " Слатина ", където социалистите отхвърлиха предложенията за санкции и партийни наказания към дейностите на съветниците от МК " за България " за избор на ръководител на Столичния общински съвет и регистрираха, че по този метод те са изпълнили решение на Градския съвет на - София.

" Твърденията на националното управление, че Градската организация е разграничена са погрешни и манипулативни, разяснява Иван Пешев, който е заместник-председател на – София, секретар на групата на социалистите в СОС и ръководител на районен съд на в " Слатина ". - Доказват го събранията, които започнаха по региони. Двойният критерий, с който националното управление мери дейностите на организацията ни в София и по страната изрично не се приема добре от нашите партийни членове. Ръководството упреква нашата група съветници, че сме били върнали " Модела ГЕРБ " в София. А в Сопот те върнаха ли " Модела ГЕРБ "? А Кристиян Вигенин изменник ли е, откакто в Ямбол съветниците от гласоподаваха за представителя на Политическа партия за ръководител на общинския съвет? Ами Стара Загора, Ловеч, Добрич, Видин... да не изреждам всички общини и градове. Не е ли същинското изменничество това, че има единствено 3% на локалните избори в Перник, а в Благоевград сме 8-ма политическа мощ?! ".

В позициите на районните организации, с изключение на поддръжка за общинските съветници, има и апел към националното управление да се въздържа от прибързани решения и дейности. " Не поддържаме решенията на Изпълнителното бюро от 9 февруари 2024 година за налагане на ограничения за партийно влияние и се обръщаме към групата общински съветници да отстояват предизборните си задължения, поети към нас - левите гласоподаватели без значение от тези решения и да работят за концепциите и полезностите на и за жителите на София, написа в позицията на регион " Красна поляна ". - В началото на 2024 година светът, Европа и България имат потребност от мир. От мир имаме потребност и ние в - мир в Партията, мир в лявото пространство, мир с Президента, мир и разговор с всички българи, които желаят смяна и по-добър живот. Убедени сме, че това е голямото предпочитание на всички същински членове и симпатизанти на в София и страната. Призоваваме членовете на парламентарната група на " за България ", членовете на Националния съвет и всички социалисти да се замислим, да усетим в каква заплаха е нашата партия и лявата концепция, да сложим завършек на братоубийствените войни против " врага с партиен билет " и да стартираме работа за консолидация на и на всички леви и антифашистки сили в нашата изстрадала България ". 

" Ние, членовете на Районната организация на във " Връбница ", показваме нашето политическо доверие, изрично поддържаме и стоим твърдо зад групата на Местна коалиция " за България " и нашия ръководител Станислав Младенов, който е част от нея. Вярваме, че посредством него и дружно с останалите общински съветници ние имаме късмет да осъществяваме политиките, за които получихме поддръжка от жителите на локалните избори. Уверени сме, че групата на Местна коалиция " за България " отсега нататък ще съблюдават партийната дисциплинираност и ще почитат решенията на Националния съвет на, написа в позицията на районен съд на - " Връбница ". - Призоваваме за повече разсъдък от страна на Изпълнителното бюро и Националния съвет на. Вярваме, че решенията, които ще взимат оттук насетне ще бъдат подчинени на запазването и добруването на като единна и мощна социалистическа партия ".

Политическите дейности на съветниците в София са сходни с тези на съветници социалисти от десетки общини в цялата страна, които в комплицирана настройка са принудени да гласоподават с разнообразни представители на ръководещото болшинство – ПП/ДБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ, пишат социалистите от " Лозенец " в позицията си. - Санкционирането на сходни дейности би означавало по същата логичност да се глобяват стотици съветници в цялата страна и да остане без представители в локалната власт в цели области за четиригодишен интервал, което ще има дълготрайни тежки последствия за бъдещето на партията. В навечерието на изборите за Европейски парламент е извънредно значимо да дадем знак за консолидация на партията. Димитър Благоев-Дядото, първооснователят и патриарх на социалистическата партия ни завеща да не имаме вяра на баналните очевидности и да търсим изхода в безизходността. Защото няма безизходни обстановки, има безизходни партии, които умират и изчезват от политическата сцена ".

" Ние люлинските социалисти, спазвайки правилата за либералност и групово взимане на решение в нашата партия, почитаме особеното мнение и търсим консенсус в този развой. В тази връзка не можем да приемем позиции от наши членове, оповестени в общественото пространство, които не са обсъждани на районен съд, да показват мнението на люлинската организация по един или различен въпрос. Смятаме това за неточно и противоуставно, написа в позицията на районен съд на в " Люлин ". - Във връзка с позиция на ИБ на Народно събрание на, по отношение на снемане на доверието към групата ни общински съветници в СОС, считаме, че същото е голословно, преждевременно и основава условия за разделяне в Софийската градска организация на ".

В началото на седмицата позиция в поддръжка на общинските съветници от Местна коалиция " за България " одобриха и от Младежкото обединяване в - София.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР