Социалистите от Районната организация на БСП в Младост“ не приемат

...
Социалистите от Районната организация на БСП в Младост“ не приемат
Коментари Харесай

Социалисти в „Младост“: Не приемаме свалянето на политическо доверие от нашите общински съветници

Социалистите от Районната организация на Българска социалистическа партия в „ Младост “ не одобряват свалянето на политическо доверие от общинските съветници от страна на Изпълнителното бюро. Това те декларират в публична позиция, в която показват безапелационната си поддръжка за представителите на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " в Столична общината, както и на управлението на Градския съвет на Българска социалистическа партия в София.

Така те се причисляват към районните организации на Българска социалистическа партия в " Сердика ", " Панчарево ", Нови Искър, Кремиковци, " Възраждане ", " Надежда ", " Средец ", " Овча купел ", " Банкя ", " Връбница ", " Люлин ", " Красна поляна ", " Лозенец " и Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия - София. На съвещания на районните си препоръки те одобриха заявления и позиции, с които показват поддръжка за дейностите на общинските съветници, дали своят вот за избор на ръководител на СОС и по този метод разблокирали работата му. Всички те регистрират, че съветниците са изпълнили решение на Градския съвет и отхвърлят настояванията на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия да им бъдат наложени наказания.

Политическият съвет на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " в СОС, съдружните сътрудници - Коалиция " ЛЕВИЦАТА! " и Коалиция " Неутрална България " - също показаха поддръжката си с заявления. Това направиха и от Съвета на старейшините към Градския съвет на Българска социалистическа партия - София, от Съюз на пенсионерите - 2004 обединени, както и 40 души публицисти и работили във вестник " Дума ".

В регионите " Студентски " и " Слатина " социалистите отхвърлиха предложенията за санкции и партийни наказания към дейностите на общинските съветници.

" Категорично отхвърляме обвиняванията против нашите представители в Столичния общински съвет за колаборация и влизане в някакво ръководещо болшинство с представители на други политически партии. В тази връзка не можем да приемем обществените обвинявания от централното управление и обособени наши приятели, изказани в ефир, че с дейностите си, общинските съветници на " Българска социалистическа партия за България " са нарушили и пренебрегнали решения на Националния съвет на партията и/или са подвели по някакъв метод софийските си гласоподаватели, написа в позицията на социалистите от " Младост ". - Ето за какво, не одобряваме свалянето на политическото доверие от нашите общински съветници от страна на Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Считаме, че сходно решение е преждевременно, не отразява обективно случилото се в СОС и основава предпоставки за разединение в Градската организация на Българска социалистическа партия, която дружно с Местната коалиция " Българска социалистическа партия за България " реализира доста добър избирателен резултат в локалните избори в София единствено преди няколко месеца. Ние, социалистите от регион " Младост " - София, призоваваме Националния съвет на партията да разиска задълбочено и детайлно дейностите на всички наши представители в СОС, взетите решения на Горско стопанство на Българска социалистическа партия - София от 7.02.2024 година, както и да премисли последвалата позиция на Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия, спазвайки правилата за либералност и групово мислене в нашата партия, които имаме вяра, че към момента са водещи и неотменими. Вярваме в трезвата и справедлива преценка на националните ни управителни органи, както и показваме безапелационната си поддръжка за представителите ни в Столична общината, както и на управлението на Горско стопанство на Българска социалистическа партия. Надяваме се и имаме вяра, че Националният съвет ще подходи обективно в преценката на създалата се обстановка и вместо да постанова партийни санкции и да разделя столичните социалисти, ще влезе в ролята си на върховен партиен орган, който би следвало да сплотява Партията, да вдъхва разсъдък и мъдрост в партийния и публичен живот, изключително в този момент, когато това е витално належащо ".  

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР