Социалистическото правителство на Испания обяви план за публични инвестиции в

...
Социалистическото правителство на Испания обяви план за публични инвестиции в
Коментари Харесай

Испания инвестира 47 млрд. евро за борба с климатичните промени

Социалистическото държавно управление на Испания разгласи проект за обществени вложения в размер на 47 милиарда евро за справяне с климатичните промени през идващите 10 години, който отчасти ще бъде финансиран посредством издаване на зелени облигации, оповестява " Ройтерс ".

Предложението, което слага задачата да трансформира Испания във въглеродно неутрална до 2050 година, е декларация за желание, защото държавното управление е изправено пред парламентарни избори на 28 април.
 Предсрочни парламентарни избори в Испания на 28 април
Предсрочни парламентарни избори в Испания на 28 април

Това разгласи министър председателят Педро Санчес

Премиерът Педро Санчес съобщи, че проектът също по този начин ще бъде отчасти финансиран със средства от Европейския съюз , само че не е дал детайлности.

Проектопакетът включва проект за компенсиране на загубата на работни места в замърсяващи промишлености.

" Ние не предлагаме нищо фантастично ", посочи Санчес на конференция в Министерството на енергетиката и околната среда, което той сля, откакто взе властта през юни 2018 година

" Това е належащо и също така е допустимо ", добави той.
 Европейска комисия желае неутрална във връзка с климата стопанска система до 2050 година
Европейска комисия желае неутрална във връзка с климата стопанска система до 2050 година

Европейски Съюз няма да изостави нито един от по-засегнатите райони, твърдят комисари

Освен законопроект, пакетът включва занимателен народен проект за битка с климатичните промени, който би трябвало да бъде утвърден на съвещание на държавното управление на 22 февруари и да бъде изпратен на Европейската комисия за окончателното му утвърждение.

Макар че евентуално има време проектът да бъде изпратен в Брюксел, предварителните избори през април вършат малко евентуално проектозаконът да бъде утвърден от актуалното държавно управление .

Правителството ще дефинира календар на търгове за потенциал, с цел да работи за реализиране на задачата за произвеждането на 74 % от електрическата енергия в Испания от възобновими източници до 2030 година и 100 % до 2050 година

Еврокомисарят за климата Мигел Ариас Канете прикани Европа да понижи чистите си излъчвания на газове с парников резултат до нула до 2050 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР