Социалистът Красимир Янков захапа вътрешния министър Валентин Радев за сигурността

...
Социалистът Красимир Янков захапа вътрешния министър Валентин Радев за сигурността
Коментари Харесай

Валентин Радев уверен, че подсигуряват границата и в следващия мандат на ГЕРБ

Социалистът Красимир Янков захапа вътрешния министър Валентин Радев за сигурността по границата. Това стана по време на парламентарния надзор.

Повод стана системата за интегрирано гранично ръководство. Червеният народен представител цитира думи на самия министър, че оградата е подготвена напълно и остава дооборудването й. Става въпрос за комплицирано оборудване, акцентира Янков. До по кое време ще са налице всички съставни елементи, попита той.

Силовият министър изясни на собствен ред, че е планувано уголемение на интегрираната система за граничен надзор посредством създаване на видеонаблюдение. Според него оградата извършва задачите си да стопира мигрантите.

Красимир Янков не хареса отговора. Явно не ви е ясно какво съставлява самата система, ядоса се той. Вие не обръщате съществено внимание на казуса, акцентира социалистът, като счита, че единствено една ограда без останалите детайли на граничния надзор няма да спре мигрантите.

Валентин Радев го успокои, че това е най-охраняваната сухопътна граница на Европейски Съюз. Увери го, че оградата ще бъде подсигурена. А за периодите отсече - когато тогава, в случай че би трябвало и в идващия мандат на ГЕРБ. Тази година ще се усили оградата със 160 милиона евро, които ни отпусна Европейска комисия преди време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР