Социален тренинг на тема Отвъд етикета“ се проведе в Детска

...
Социален тренинг на тема Отвъд етикета“ се проведе в Детска
Коментари Харесай

Проведоха обучение на тема „Отвъд етикета“ в ДГ „Слънчице“ в Мездра /снимки/

Социален тренинг на тематика „ Отвъд етикета “ се организира в Детска градина „ Слънчице “ - гр. Мездра. Организатор на образованието беше педагогическият екип на детското заведение, взаимно с Регионално ръководство на образованието - Враца, представители на което бяха Ивка Гиздина - старши специалист по приобщаващо обучение и Таня Борисова - старши специалист по предучилищно обучение. 
Целта на тренинга беше основаване на работещ екип сред детската градина и фамилията за поддръжка на социално-емоционалното развиване на децата за споделена отговорност, приемливост и създаване на взаимно доверие. Основните аспекти, дискутирани по време на образованието, бяха подкрепяне на родителите за осъзнаване на позитивното образование, салдото сред любовта и контрола и умеенето за преетикетиране на държанието на деца и възрастни. 
Водещ на образованието беше Полина Николова - психолог в ДГ „ Слънчице “, която показа работещи тактики за социално-психологическа поддръжка на фамилиите. В полемиката се включиха интензивно родители посредством интерактивните форми мислено изявление, отражение и групово решение на проблеми. Изненадващо беше включването на децата с прочувствено видео с отговори на въпроси от изявлението. За край всички подготвиха специфична рецепта за благополучие с съществени съставки: обич, добрина, самообладание, амнистия. 
Гости на обществения трекинг бяха Елена Нанова - шеф на отдел „ Образование, обществени действия и опазване на здравето “ и Илияна Александрова - мл. специалист „ Образование и обществени действия “ в Община Мездра и Атанаска Христова - дълготраен шеф на ДГ „ Слънчице “. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР