Социален антрополог обобщи поведението на обществото, което от дълго време

...
Социален антрополог обобщи поведението на обществото, което от дълго време
Коментари Харесай

Харалан Александров: Хората активизираха рефлекс за оцеляване при нефункционираща държава

Социален антрополог заключи държанието на обществото, което отдавна няма непрекъснати ръководещи. 

Хората активизираха инстикт за оцеляване при дефектирала или нефункционираща страна. Започват да търсят благоприятни условия за справяне посредством хоризонтални мрежи. Тук пораждат неравенства, защото има хора, които са доста по-добре позиционирани от други, до момента в който по-уязвимите са в неволя. Политическият хайлайф е заето да си довърши борбите, а обществото е оставено да се избавя. Това разяснява за " Твоят ден " по Нова тв Харалан Александров, културен антрополог.

" Политическа война се води на сцената на Народното събрание, привикваме да я гледаме като футболен мач. Докато е парализирано ръководството, наподобява примирието се отдалечава. Има много провали върху обществения, икономчиеския и психическия живот на нацията ", означи той. 

От своя страна Методи Андреев съобщи, че бързо сменящите се парламенти съставляват еманация на българското общество. " То към момента не е решило какво желае - да бъде ръководено от партии на статуквото или от новаторски. Обществото от ден на ден става консуматорско - конформистки настроено. То работи ден за ден, по тази причина избира политици, които дават тъкмо такива решения, а не стратегически ", уточни той.

По думите му нещо не е в ред, щом се харчи толкоз време и старания за хартиената бюлетина. " Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и ГЕРБ са произходни на някогашната Българска комунистическа партия. И трите са рецидивисти в купения избор. В началото на 90-те години Българска социалистическа партия купуваха цели цигански махали с хранителни артикули. След това по времето на царя Движение за права и свободи стартира да купува цигански тартори, почна да им дава бизнес. При ГЕРБ на вторите и третите избори, на които участваха, комунистическият ген заприказва. Ако българският народ реши какво желае, и хартиените бюлетини няма да ги спасят ", счита Андреев.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР