Социалдемокрацията на Република България се завръща в активния политически живот.

...
Социалдемокрацията на Република България се завръща в активния политически живот.
Коментари Харесай

Александър Томов: Социалдемокрацията се завръща в активния политически живот

" Социалдемокрацията на Република България се завръща в дейния политически живот. Ние се връщаме с ясна стратегия, с ясна лявоцентристка стратегия за развиване на страната и излизане от рецесията, с безусловно ясно схващане за своя утринен ден ". С тези думи водачът на Българска социалдемокрация - Евролевица откри XV конгрес на партията, който се състоя в столичния хотел Маринела.

Томов уточни за какво България се нуждае от този акт и за какво се организира конгреса, макар пандемията и ограничаващите ограничения: " Първата причина е, че страната изостана от всички други европейски и балкански страни. А ние само имаме стратегия – ясна, безапелационна за превъзмогване на това закъснение. На второ място – тъй като през последните години българската европейска левица изпадна в тежка рецесия, с помощта на егоистичната и недалновидна политика на Българска социалистическа партия, която през днешния ден съставлява дружно с лицата една незначителна част от българското общество ". Като спомагателна причина Томов уточни надигащата се европейска социалдемократическа вълна и засяга Германия, Италия, Испания, Финландия и други страни, където по думите му се вижда, че десницата има изчерпани благоприятни условия за деяние. 

" Ще търсим огромно ляво обединяване, само че при едно изискване – не желаеме това да бъде за сметка на така наречен политика „ Българска социалистическа партия плюс “, която познаваме – взимат съдружници и ги унищожават, взимат и ги подчиняват, взимат и те изчезват – 16 партии са минали за последните 10 години през тях и няма нито една от тях оживяла, в това число АБВ ", съобщи той. " Искаме коалиция, която води до друга политика ", акцентира Томов.

По думите му, влизането във властта през 2022 - 2023 година е изцяло постижима реалистична цел, защото няма стабилитет в никоя партия. " Със сегашните избори ние ще тръгнем напред ", уверен е Томов.



Според него ГЕРБ с този началник няма вероятност. Коментирайки опцията за коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, той сподели, че не счита, че е реалистична и означи, че сега се играят всевъзможни игри във всички направления.

" Пътят продължава и смяната продължава, само че не с игрите, които Кирил Петков и Асен Василев ни вършат и с бягството от съществени отговорности на служебните държавни управления ", съобщи още Томов.

Той е изрично срещу настояванията на митинга да бъдат забравени. " Трябва да понесат отговорност тези като Мая Манолова и Хаджигенов, които взеха решение да яхнат митинга, а не да осъществят неговите хрумвания ", акцентира Томов.

Коментирайки идните президентски избори, той сигнализира че върви опит за приспособяване на президентските избори с помощта още веднъж на пари, на връзки, на липса на диспути и всичко останало. " Манолова поддържа Радев, само че желае оставката на Кацаров; Българска социалистическа партия отхвърля политиката на зеления документ, само че поддържа Радев; Герджиков обикаля страната с пари на ГЕРБ, само че споделя, че ГЕРБ не стои зад него. На Герджиков му слагат въпроса за кюлчетата на Бойко, той споделя, че те не са потвърдени, че фотосите не са доказателство, няма кой да проверява, т.е. в страната има рецесия на духа, на говоренето – една цяла група кандидат-президенти и партии се явяват единствено с цел да завоюват някой лев и да могат да кажат три думи в ефира ", уточни водачът на Българска социалдемокрация и кандидат-предизент на партията.
 Александър Томов: Кандидатирах се за президент, тъй като страната е в тежка рецесия Александър Томов: Кандидатирах се за президент, тъй като страната е в тежка рецесия
Ако изоставането продължи, което ние не желаеме, популацията ще се стопи. Ние се ангажираме с една стратегия по какъв начин да преодолеем закъснение...

" Радев бяга от диспути, Герджиков също, само че Герджиков прикрива греховете на ГЕРБ и корупцията на ГЕРБ. По същия метод Радев бяга от полемика по Македония и по инфлацията, по ковид-криза, по безусловно неподготвеното решение със зелените документи, по рецесията в здравната система ", посочи още Томов.

Той уточни за какво не поддържат Костадин Костадинов - " тъй като няма по какъв начин да прескочим неговата антиевропейска линия ".  Като неправилно и извънредно неуместно дефинира Томов настояването за излизане от Еврозоната и Европейски Съюз и позволи, че най-вероятно се дължи на външно въздействие. " Ние, огромна част от нас, обичаме Русия, съветската просвета и сме признателни хора, само че напускането на Европейски Съюз, отводът от него и Еврозоната е алена линия, която не можем да прескочим ", добави Томов.

Александър Томов изясни и за какво не се коалират с Българска социалистическа партия: " Защото не можем да прескочим техния нарцисизъм и непрестанно да унижават и унищожават всички. Какво реализира Румен Петков с цяла партия – даже не получиха половин място в своите листи. Ние не можем да предадем нашите ползи ".

В политическия си отчет Александър Томов предизвести, че страната ще изпита геополитически компликации. По тематиката Македония, неговите упования са страната да получава пестник след пестник. Защото, както изясни - " имаше 2.два метода да решим разногласията с Македония – посредством нож и посредством прегръдка. Ние избрахме ножа. Избрахме опълчването. Няма вероятност от това. Резултатът, който целяхме е противоположен. Вече доста по-малко македонци се пишат българи, нито една европейска страна не поддържа, тъй като не ни схваща ". 

Според Томов влизането на Македония, на Албания, на Западните балкани в Европейски Съюз е от извънредно историческо значение за нас. " В подтекста на това влизане можехме да си отстояваме всички искания, да ги реализираме на стадии, да ги реализираме хитро, мъдро, с дипломация ", уверен е той. " Не желаеме на нашата западна граница да има спор. Ние желаеме да няма граница. Това е политиката на България, това е възкресяване на духа на нашите предшественици. Това е пътят ", акцентира водачът на Българска социалдемокрация.
 Александър Томов и Лъчезар Аврамов - кандидат-президентската двойка на БСД-Евролевица Александър Томов и Лъчезар Аврамов - кандидат-президентската двойка на БСД-Евролевица
Българска социалдемокрация - Евролевица ще взе участие независимо в идните президентски избори и разгласи на конференция в Българска телеграфна агенция ка...

Във вътрешнополитически проект, Томов сигнализира, че страната е освен в икономическа рецесия, а и в тежка политическа рецесия. " За страдание здравото ядро на Румен Радев се огъна и двете служебни държавни управления явно не могат да преодолеят рецесията и това предвещава по-нататъшни компликации ", сподели той. Според неговата прогноза, инфлационната наклонност ще продължи 5 – 6 месеца и повече. " В момента исковете за пари към държавното управление са толкоз огромни, че не могат да бъдат покрити от бюджета. 1.3 милиарда, които са разчетени като доход, няма да дойдат и това е 100% към този момент ясно, заради закъснението на Плана за възобновяване, който беше изпратен в Европейски Съюз ", уточни Томов и добави, че все още има претенции за към 4.5 – 5 милиарда, а такива пари в държавния бюджет няма. Който и да пристигна на власт ще се наложат мъчителни стъпки, с цел да се изведе страната ", разяснява Томов.

По мотив концепциите за изтегляне на нови заеми, той напомни, че България е взела задоволително доста заеми и уточни, че сега дългът ни е към 30 милиарда. " Това е поради крупни неточности – едната е на някогашните служебни министри на стопанската система, които изпуснаха инфлацията от надзор, втората неточност е актуализацията на бюджета, която не планува инфлацията и не планува всичко това, което можеше да се случи ", съобщи Александър Томов.

" В момента имаме ескалиращи претенции от бизнеса, жителите, лекарите – всички желаят пари, каквито в бюджета няма. Какво прави държавното управление сега – то просто дава обещание от името на идващото държавно управление ", посочи още той. 

Според него тази рецесия е можело да се преодолее. " Ако имаше смела ръководеща група. Ако бяха поели опасности, можеха да задържат да вземем за пример стартирането на борсата за ток. Имаше форсмажор и можеше отсрочване с 10 месеца, година даже. Не го направиха. Можеха изрично в актуализацията на бюджета да плануват ограничения за обезщетения, а не да лъжат пенсионерите, тъй като сега парите, които се дадоха за пенсионерите към този момент са изядени, инфлацията ги погълна ", уточни Томов.

Александър Томов изрече особено признателност на безпартийния академик, политик, с който е в кандидт-президентска двойка и благодари на всички, които не престават придвижване " Заедно ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР