Сотир Цацаров © Георги Кожухаров Още по темата Финалната атака

...
Сотир Цацаров © Георги Кожухаров Още по темата Финалната атака
Коментари Харесай

Петък - ден на Цацаров

Сотир Цацаров

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Финалната офанзива против Лозан Панов

Тенденциозна данъчна инспекция против ръководителя на Върховен касационен съд може да стане причина за следствие против него
26 окт 2018
За кого са парите от златната дупка във Варна

Отговорът на въпроса към този момент се свежда до две версии, " по-невинната " от които е - за финансиране на вътрешно-партийната съпротива в Българска социалистическа партия
19 окт 2018 От времето на мракобесния Никола Филчев прокуратурата наложи като запазена марка да се засилва в петък. Така дейностите ѝ изпълват осведомителния поток в медиите през празния от вести уикенд. Сегашният основен прокурор Сотир Цацаров, който в никакъв случай не е криел възхищението си към своя предходник, реши да се върне към този метод.

В петък от прокуратурата оповестиха, че по сигнал на КПКОНПИ е формирано следствие за пране на пари, по което са повдигнати обвинявания на съиздателя на " Капитал " Иво Прокопиев обвързвано с компанията " Каолин " (позицията на " Алфа финанс " може да видите тук). Накратко схемата е: прокуратурата повдига обвиняване, с цел да предприеме КПКОНПИ запори, а дейностите на КПКОНПИ са мотив на прокуратурата да повдигне последващо обвиняване - без оглед на това какъв брой са основателни и законоиздържани дейностите на тези институции. Когато един ден това се откри в правосъдни каузи сегашните ръководители на употребяваните за принуда органи ще са някъде другаде и вън от отговорност.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Това е второто обвиняване против Иво Прокопиев - другото дело, формирано за същата договорка, беше импортирано от прокуратурата и четири пъти прекъснато от съда заради невалидност на обвиняването. То обаче стана мотив конструираната от Борисов и Пеевски КПКОНПИ да стартира произвеждане по отнемането на имуществото на Прокопиев и някогашния министър на стопанската система Трайчо Трайков. В това няма нищо учудващо. Единият е неуместен поради това, че изданията, в които взе участие не следват правата линия (нещо, което основният прокурор неведнъж е отчитал като проблем), а другият, тъй като е политически конкурент.

Това, което прокуратурата не помни да заяви е, че вест няма - обвиняванията са повдигнати преди месеци, а самото следствие е на над половин година.

Защото мафията към този момент се има освен страна, само че и " анти-корупционна " политика.

Както повелява традицията, малко след прессъобщението на прокуратурата, пред редакцията на " Капитал " и пред дома на Иво Прокопиев се появиха да снимат от упор камери на отглежданите с корупционни капитали най-верни лакеи на Пеевски, Борисов и Цацаров - жълтият уебсайт ПИК и " Канал 3 ".

А за какво новината беше обявена през днешния ден?

Първо - в петък излиза новият брой на " Капитал ", задоволително е да видите какво има в него. Ще прочетете по какъв начин държавната ББР (Българска банка за развиване - парадоксално име) налива милиони в т. нар " Дупка " към члена на управлението на Българска социалистическа партия Георги Гергов. Освен 43 млн. лева от страната той получи следващ заем от ББР, на която към този момент дължи над 100 млн. лева Същият Георги Гергов, притежател на столичния ЦУМ, където Цацаров му беше отишъл на крайници, с цел да заплашва различен самостоятелен издател - този на в. " Сега " Сашо Дончев.

Ще прочете и по какъв начин подчинената на Борисов Национална агенция за приходите се саморазправя с неуместния ръководител на Върховния касационен съд Лозан Панов, с цел да може да бъде той подгонен след това от Пламен Георгиев и прокуратурата. Панов е един от най-гласно противопоставящите се магистрати на корупционното статукво в ръководството на правосъдната власт. Заради което е подложен на систематичен прокурорски и полу-мафиотски тормоз от години.

И второ, тъй като е петък - ден на Цацаров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР