СОС отложи извънредното си заседание. Причината е липса на кворум.В

...
СОС отложи извънредното си заседание. Причината е липса на кворум.В
Коментари Харесай

Липса на кворум провали извънредното заседание на СОС за трафика в София

СОС отсрочи изключителното си съвещание. Причината е липса на кворум.

В залата бяха единствено 26 съветници от нужни 31.

Единствената точка в дневния ред беше чуване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със мощно усложнения трафик, транспортното обслужване и пътната сигурност в града.

Мотивите за свикването на изключително съвещание на СОС са подбудени от неналичието на устойчива политика на Столична община, изключително в региона на превоза и пътната сигурност, се показва в отчета, чиито вносители са 22 общински съветници.

Миналата седмица общински съветници внесоха искане за изключителна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев поради тежкия трафик в София.

" Истината е, че тапи в София има и ще продължава да има, когато имаш 800 000 коли, които и тази година са се нараснали. Населението също се усилва, строи се, развива се градът ", каза през днешния ден кметът на София Васил Терзиев пред публицисти.

Терзиев уточни, че упоритостта е да се усъвършенства инфраструктурата на града. " Ще продължава да има трафик и това не би трябвало да е изненада за никого ", добави кметът.

" Всички желаеме да караме по европейски улици и това го изискуем на софиянци. Задръстванията ще продължава да ги има, до момента в който този град се развива ", сподели още Терзиев.

Той уточни, че по този начин е било и преди. " Не сме ние първите, които затварят улици, с цел да се строи ", добави кметът. 

Той изясни, че е в огромна алтернатива какво тъкмо е главното обвиняване към управлението на общината.

" От една страна чухме, че поради многото поправки и строителство има тапи, а въпреки това се споделя, че няма никакви поправки и строителство ", уточни кметът.

Той добави, че не вижда какво постанова изключителното съвещание.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР