Соред аналитиците на компанията Credit Suisse, съвсем скоро се очаква

...
Соред аналитиците на компанията Credit Suisse, съвсем скоро се очаква
Коментари Харесай

Credit Suisse: през това тримесечие продажбите на смартфони ще паднат до минимума за последните 6 години

Соред аналитиците на компанията Credit Suisse, напълно скоро се чака значителен спад както на продажбите, по този начин и на производството на нови смарт телефони. Според прогнозите, още през първото тримесечие на 2019 година производството на мобилни телефони ще намалее до 289 милиона единици, макар, че през четвъртото тримесечие на 2018 година са създадени към 357 милиона (числото още не е дефинитивно и се уточнява).

Анализите демонстрират, че през четвъртото тримесечие на предходната година спадът в производството на смарт телефони е към 3%. Ако прогнозите се окажат правилни, то през първото тримесечие на тази година спадът в производството ще е огромен – немалките 19% .

И макар, че производството на смарт телефони не съответствува изцяло с размерите на техните продажби, може да се направи съпоставяне. Според данните на IDC, през първото тримесечие на 2018 година на световния пазар са осъществени 334 милиона смарт телефона. Това е значително повече от предстоящите продажби за същия интервал на тази година – към 389 милиона.

Ако обстановката се развие съгласно прогнозите на Credit Suisse, то новото равнище на произвеждане ще стане най-ниският тримесечен индикатор, считано от 2013 година до сегашен ден. И още, аналитичната компания смята, че това напълно не е дъното и продажбите могат да паднат още. За да се избегне това, производителите някак би трябвало да накарат потребителите да купуват нови смарт телефони.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР