Сопот отбелязва 100 години от смъртта на патриарха на българската

...
Сопот отбелязва 100 години от смъртта на патриарха на българската
Коментари Харесай

Сопот почита 100 години от смъртта на Иван Вазов с две излож...

Сопот отбелязва 100 години от гибелта на патриарха на българската литература Иван Вазов. По този мотив едноименният музей показва изложбата „ Един век популярност, завет и величие “, заяви шефът на къща-музей „ Иван Вазов “ в Сопот Борислава Петрова.

Изложбата съдържа фотоси и документи, с които се отбелязва кончината на националния стихотворец – словото на Елин Пелин и други видни писатели, съвременници на Вазов, спомените на племенницата му Събка Фетваджиева, думите, произнесени от негови близки. В таблата са включени и документални фотоси, и снимки от обичаните на Вазов места.

Експозицията ще бъде отворена на 22 септември и входът в музея през този ден ще е безвъзмезден. През целия ден на стена ще вървят видеоматериали, озвучени с Вазовите текстове – стихотворения, есета, разкази.

Междувременно къща-музей „ Иван Вазов “ – Сопот отбелязва 100 години от кончината на Иван Вазов с още една своя фото-документална галерия. Тя е подредена в музея на националния стихотворец в Берковица и е под наслов „ В рояка мемоари свещени “. Изложбата е готова по случай 170 години от рождението на Иван Вазов и 86 години от възобновяване на родната му къща в Сопот.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР