Sopa Paraguaya е традиционен парагвайски царевичен хляб, приготвен от царевично

...
Sopa Paraguaya е традиционен парагвайски царевичен хляб, приготвен от царевично
Коментари Харесай

Пухкава солена торта с царевично брашно, сирене и лук

Sopa Paraguaya е обичаен парагвайски царевичен самун, подготвен от царевично брашно, свинска мехлем, мляко, сирене и яйца. Ще се влюбите в него

Необходими Продукти

● царевично брашно - 800 до 900 г полента
● яйца - 6 бр.
● мляко - 1 л
● лук - 6 междинни глави
● сирене - 500 г меко бяло моцарела или други прясно
● сол - 1 с.л.
● растително масло - 150 мл

Начин на подготвяне

Sopa Paraguaya е обичаен парагвайски царевичен самун, подготвен от царевично брашно, свинска мехлем, мляко, сирене и яйца.

Други съставки като семена от лук и анасон се прибавят според от района или персоналните желания.

Съвременният вид е със краве масло, вместо свинска мехлем, както е в рецептата. Добавете анасон, в случай че обичате този мирис, и ще имате същински усет на това вкусно ядене.

Те нормално се подготвят в Tatakua - занаятчийска пещ с форма на чаша, направена от глина или тухли, постоянно употребена в селските региони на Парагвай. Tatakua произлиза от термина Tata на гуарани, което значи огън, и Kua, което значи дупка. Обикновена фурна ще е задоволителна, в случай че нямате достъп до този вид фурна.

На външен тип и усет тази вкусна солена торта е доста сходен на Chipa Guazú; при приготвянето обаче се употребява царевично брашно вместо пресни царевични зърна, което прави консистенцията по-скоро на царевичен самун със сирене, в сравнение с суфле.

В тиган на слаб огън се поставят 6 глави лук, нарязани на жулиени, с 200 г масло, 100 мл олио и се готвят 10-15 минути. В съд сложете царевичното брашно и лека-полека прибавете млякото, като разбърквате, до вдишване на 1 л.

Добавете задушеният лук и разбъркайте. Тази примес може да се направи и да се остави да престои покрита за 1 нощ в хладилника, с цел да може царевичният грис да се хидратира оптимално. Сложете яйцата в блендер с щипка сол и разбийте до постигане на пухкава примес.

Добавете прясно меко сирене или моцарела към натрошената мостра на ръка, прибавете яйцата и разбъркайте с кръгови придвижвания.

Загрейте тава с 50 мл олио (50 от 150 мл от общото количество ) във фурна на 220 °C за 10 минути. Извадете тавата от фурната, прибавете сместа, разпределете отмерено и печете на 200 °C за 45-50 минути или до момента в който придобие прелестен златист цвят.

Извадете от фурната, оставете да почине 10 минути и сервирайте.

Добър вкус! Това е чудесна гарнитура към барбекю, задушени ребра или независимо.

История на Sopa Paraguaya

За тази пухкава солена торта с царевично брашно, сирене и лук историците споделят, че Дон Карлос Антонио Лопес, президент на Парагвай сред 1841 и 1862 година, доста обичал tykuetï или бяла чорба, приготвена с мляко, сирене, яйца и царевично брашно, ядене, което било ежедневна съществена храна на масата му.

Един ден, заради пропуск или прекомерно доста задължения готвачът поставил повече царевично брашно в супата от нормално, което докара до два казуса: първо, tykuetï към този момент не било течно, а пастообразно; второто, времето било прекомерно малко, с цел да рестартират задачата си или да заменят обичаното ядене с нещо друго.

И по този начин, сред боязън и досетливост, той решил да сложи сместа в стоманен съд и да сготви в татакуа или „ огнището “, с което получил гъста каша. Когато сервира супата на президента, готвачът, доста изплашен, обяснил какво се е случило с ястието. Когато я опитал, Дон Карлос я намерил за толкоз вкусна, че незабавно я кръщава като парагвайска чорба.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР