Соня Колтуклиева Снимка: фейсбукНов месец – нов късмет!Нека войната в

...
Соня Колтуклиева Снимка: фейсбукНов месец – нов късмет!Нека войната в
Коментари Харесай

Май така ще я караме с ПП “Пълен провал”… Народ от мазохисти



Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук
Нов месец – нов шанс!

Нека войната в Украйна да спре!

Може и държавното управление на Четвърторазрядната коалиция да падне! Отдавна му е време. Беше заченато в грях и ще си отиде натежало от грехове.

Приятелската пирамида “Пълен неуспех ” към този момент не е лъчезарно усмихната, тръпчинките увиснаха, Очите се кокорят уплашено, обичаният премиерски сладкиш намирисва на гнило като пропуснат в неработещ ледник на дребна сладкарница, кумецът от Тел Авив редѝ шаблоните си без първичния патос… Усещат скорошния си край. Не, няма да бъде край, а провал.

Президентът Румен Радев през днешния ден съобщи: има политици, които са подготвени да заложат бъдещето на България в името на свои користни цели. Така задочно отговори на вицепремиера Асен Василев, който назова позицията на президента за войната в Украйна “позорна ”. Защо изчезнаха клетвите от ноември 2021 година: “г-н президент, ние сме с Вас ”?! Войната ли ги умъртви или Енергетиката?

Премиерът Кирил Петков през вчерашния ден призова/ “да живеем дружно, в единодушие ”. Какво двуличие! Точно този, който стартира спорове с всички; който заплаши политическия си татко с импийчмънт и подреди да арестуват водача на най-голямата опозиционна партия; той ни изяснява, че “във времето на тествания, най-важно е обединяването ”. Двуличник.

Мая Манолова през днешния ден се ускори да учредява партия. Удурдисва я с огромни напъни. Довчера под паника събираше хора по телефона, молейки ги да не отиват при Стефан Янев, а във Facebook, приплака: “Стани един от нас! Присъедини се към нас! Или ела просто като наш симпатизант… ” Жалки гърчове, унизителни стонове.

Днес Стефан Янев вероятно още се чуди за какво по този начин го уцели със словесна гаубица някогашният му сътрудник в президентската администрация Димитър Стоянов, който написа във Facebook две убийствени фрази: “Новият “възход ” се е задал на хоризонта! А не, благодаря! ” Поводът: Стефан Янев заяви във Facebook, че основава нова политическа групировка – “Български напредък ”. Направо втрещи читателите с дълъг, тегав, чиновнически неопределен и муден пост, а известни публицисти си направиха гаргара с превода на името “Български напредък ” на британски: Bulgarian Erection.

В навечерието на Първи май Бойко Борисов отиде на среща с актива на ГЕРБ във Видин и попиля де-що-има политически съперници: сдъвка и изплю харвардските измамници и се подигра на Корнелия Нинова. Пътьом загатна две неща: подготвен е да се върне като министър председател за година-година и половина, в случай че в този момент и незабавно съсипателите на страната бъдат изгонени, тъй като на следващия ден към този момент ще е съдбовно късно за държавата… И простонародно изясни до каква степен ще докара тегленето на заеми и трупането на държавен дълг час-по-час – до задлъжняване на децата с колелата пред залата, до момента в който мошениците се скрият на някой остров, надалеч от България.

Днес Корнелия Нинова гороломно се провикна в Кърджали: “БСП в държавното управление е поръчител за обществената страна, за отбрана на правата на трудещите се хора ”. Звучи като анекдот или просто като римейк от Априлския пленум на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Шаблони. Заблу̀ди. Лъжѝ.

Българска социалистическа партия в държавното управление е, в действителност, Едноличен търговец “Корнелия Нинова ” за сподвижниците й в Българска социалистическа партия, за тези, които би трябвало да бъдат захлебени след дългата диета, с цел да служат на председателката, която ги докара до срив на изборите, само че ги подреди на трапезата.

Челен конфликт! “Мнозина желаят оръжия за украинците. Ние желаеме самун за българите. Ние желаеме мир. ” Това споделя вицепремиерът и министър на стопанската система. Само че, уволненият от нея изпълнителен шеф на оръжейната компания “Кинтекс ” Александър Михайлов сподели през днешния ден по БТВ напълно противоположното: “Изнасяме косвено оръжия за Украйна, всички в сектора знаят ”.

В сектора приказват и за това: на пръв взор наподобява безумно изказванието на премиера Кирил Петков, че в България ще се ремонтира военна техника от Украйна – по какъв начин ще стане това: от два танка един ли се прави; по какъв начин ще се транспортират до България и от кое място ще се вземат съветските аварийни части… не, не, не – скритата цел е да се приказва за “ремонти ”, а да се “връща ” в Украйна ново българско въоръжение. Защо ги е позор и боязън да си признаят?!

Едно друго изчезнало самопризнание е за прокурор и съд: Асен Василев изясни, че е деклариран потенциал от LNG в Гърция, само че не изясни, че заявителят е частна компания, в която е работил сегашният началник на “Булгаргаз ”, назначен от Кирил Петков и Асен Василев, откакто президентският другар Николай Павлов беше уволнен и дори беше изработен опит да бъде задържан от полицаите на вътрешния министър Бойко Рашков.

Днес по Нова Нюз някогашният министър на енергетиката Делян Добрев съобщи: “На мястото на остарелия поставят един, който в случай че не е съвпадане на имената е един от енергийните търговци – Мартин Георгиев. Т. е търговец на ток от частния бранш го слагаме отпред на държавно дружество! Смяната е станала на мрачно – в петък следобед. Това е все едно да пуснеш вълка в кошарата. Така направиха и с „ Булгаргаз ”. Какво направи там – стартира да купува газ от личното си сдружение, само че с 30-40 % по-скъпо. Това са 100 милиона на месец. ”По думите му шефът на „ Булгаргаз ” е бил 7 години шеф на газовия търговец „ Мед “.

Енергетиката!

В 5Gmedia написах за порочното зачатие на скандалния меморандум за 1 200 000 000 $ сред Министерството на енергетиката и Gemcorp/IP3, публикувахме самия засекретен меморандум, от който се вижда, че цялата енергийна система на България се слага в услуга на офшорки… И?! Нищо. Прокуратурата мълчи. Великите проверяващи публицисти – също.

Ти-ши-на. Мъгла. Мътилка. Май. Май по този начин ще я караме с Политическа партия “Пълен неуспех ”… Народ от мазохисти.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР